Publicat de: damianion | aprilie 11, 2011

Gaddafi a acceptat o propunere de pace

Liderul libian Muammar Gaddafi a acceptat etapizarea unei soluții politice pentru finalizarea conflictului din Libia, a declarat președintele Africii de Sud, Jacob Zuma, după o  întrevedere cu omologul libian.

delegatia uniunii africaneÎn urma unei vizite făcute în capitala Libiei de o delegație a Uniunii Africane (AU), condusă de Jacob Zuma, președintele Africii de Sud și-a exprimat încrederea că se va ajunge la un acord de pace. Delegația AU continuă vizita în Libia cu o deplasare la Benghazi pentru a prezenta planul de pace liderilor din opoziție.

Zuma a declarat presei că „delegația Fratelui Lider a acceptat foaia de parcurs așa cum am prezentat-o noi” și a făcut un apel către NATO „să înceteze bombardamentele pentru a da o șansă unui armistițiu,” scrie The Guardian.

Din informațiile făcute publice de comisarul pentru pace și securitate al UA, Ramtan Lamamra, foaia de parcurs prevede „încetarea imediată a ostilităților”, facilitarea furnizării de ajutoare umanitare pentru populație și lansarea dialogului între părțile libiene în vederea unei perioade de tranziție.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: