Publicat de: damianion | aprilie 11, 2011

Emisiile de carbon cresc incidența alergiilor

Incidența alergiei la polen a crescut considerabil în ultimii ani în Europa, iar oamenii de știință corelează acest fenomen cu cel al creșterii nivelului de poluare cu dioxid de carbon.

Foto: destinyhealth4u4evercatherineshanahan.blogspot.comÎn Marea Britanie, numărul persoanelor diagnosticate cu rinită alergică a crescut cu o treime numai între 2001 şi 2005, relatează BBC.

Potrivit unui studiu prezentat în cadrul întâlnirii anuale a Uniunii Europene de Geoștiințe (EGU), cantitatea de polen produsă de copaci a crescut considerabil în ultimii zece ani. Fenomenul observat în cazul a 60% dintre speciile de copaci din cele 13 țări studiate, este mai accentuat în zonele urbane, decât în afara orașelor.

„Experimentele pe care le-am făcut demonstrează că dioxidul de carbon are efecte asupra copacilor, aceştia producând mai mult polen,” explică Annette Menzel de la Universitatea din Munchen. Menzel a specificat că, în urma studiului, nu s-au putut confirma ipotezele potrivit cărora un factor de influență ar fi schimbarea modului de utilizare a terenului sau temperatura crescută.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: