Publicat de: damianion | aprilie 9, 2011

Locul unde nimeni nu e sigur de viața lui

Iubirea pentru aproapele este o necunoscută în Jos, capitala statului nigerian Plateau. Reverendul Noah Maikano povestește din pragul casei sale – ajunsă o ruină după atacurile musulmanilor – că după tragica sa experiență „nu mai avem ce să sperăm.”

Rev. Noah MaikanoCasa reverendul Maikano a fost distrusă în timpul violențelor sectare dintre creștini și musulmani care au avut loc în anul 2008. Reporterul BBC care relatează istoria spune că nu există nicio dovadă scriptică a unei decizii judecătorești luate împotriva celor vinovați, deși autoritățile știu cine sunt aceștia.

Nu mai puțin de 700 de oameni și-au pierdut viața în 2008 din cauza violențelor interreligioase, relatează BBC, „însă tragedia din Jos este că rădăcina conflictului nu are a face cu religia. Este o bătălie pentru putere și resurse dusă între membrii a diferite grupuri etnice.”

Potrivit relatărilor de la fața locului, mulți dintre locuitorii din Jos sunt convinși că politicienii au dus la inflamarea conflictelor în regiune.

Singura rază de speranță vine din zona Dadin Kowa, unde pastorul Declan Onyebuchi și imamul Abdul Aziz Suleiman au convenit la un acord prin care au protejat cele două comunități de credincioși. „Nu vom permite nimănui să vină aici și să ne distrugă pacea,” a declarat imamul regiunii din Jos unde musulmanii și creștinii trăiesc alături împăcați.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: