Publicat de: damianion | aprilie 9, 2011

John Piper a comparat arderea Coranului cu răstignirea lui Iisus

Autorul evanghelic John Piper a comparat arderea Coranului de către un pastor american cu răstignirea lui Iisus Christos.

arderea Coranului

Piper l-a citat pe cercetătorul britanic Andrew Walls, fondatorul unui Centru pentru Studierea Creştinismului în Lumea Neoccidentală. Walls susţine că diferenţa dintre creştinism şi islam este că prima este o religie traductibilă, în timp ce a doua se împotriveşte traducerii sale în alte limbi. „Mare parte din neînţelegerea dintre creştini şi musulmani a apărut din presupunerea că pentru musulmani Coranul este ceea ce este Biblia pentru creştini. Ar fi mult mai corect să spunem că pentru musulmani Coranul este ceea ce este Christos pentru creştini”, susţine Walls.

Walls susţine că pentru creştini Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia – poate să fie tradus în diverse limbi, dar pentru musulmani Coranul este „fixat pentru totdeauna în ceruri, în limba arabă, limba revelaţiei originale”.

Piper a pornit de la teza lui Walls atunci când a comparat arderea Coranului cu răstignirea lui Christos, susţinând că „revelarea Coranului este în islam ceea ce este întruparea lui Christos în creştinism”. El a precizat că arderea Coranului nu este, din punct de vedere moral, acelaşi lucru cu uciderea unor fiinţe umane. Crede însă că paralela dintre creştinism şi islam este utilă pentru a înţelege de ce sunt musulmanii au fost atât de furioşi în legătură cu arderea Coranului.

Dezbaterile cu privire la arderea Coranului au izbucnit după ce pastorul american Terry Jones şi predicatorul Wayne Sapp au judecat Coranul şi l-au găsit „vinovat de crimă, viol şi terorism”. Cei doi au ars un exemplar al Coranului şi înregistrarea acestui fapt a fost postată pe YouTube. Gestul a declanşat proteste ample în Afganistan, soldate cu moartea mai multor angajaţi ONU, între care şi românul Filaret Moţco.

Arderea Coranului a fost subiectul unei video-conferinţe la care au participat, în cursul acestei săptămâni, preşedintele american Barack Obama şi preşedintele afgan Hamid Karzai. Conferinţa a durat o oră, iar Casa Albă a anunţat că cei 2 preşedinţi au criticat gestul fundamentalist al pastorului american şi, în acelaşi timp, au căzut de acord că atacarea şi uciderea unor oameni nevinovaţi „este un afront adus decenţei şi demnităţii umane.”

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: