Publicat de: damianion | aprilie 9, 2011

Este biserica locala un loc sfant sau o cladire simpla?

Este biserica locala un loc sfant sau o cladire simpla? Daca biserica locala nu este o cladire, ci un trup, cine este Capul acesteia?

Biserica nu este o cladire

Asftel de intrebari pot continua, insa in cele ce urmeza, as dori sa devzolvtam o mentalitate biblica si corecta fata de ceea ce ar trebui sa fie o biserica locala, care isi gaseste existenta nu intr-o cladire sau institutie, ci intr-o Persoana divina. Dupa cum observam, Biserica este un organism (un trup) care este formata din frati si surori, care sunt rascumparati de Cristos. Totusi, este important sa mentionam faptul ca acest lucru nu denota aspectul restrictionat pentru cei care nu sunt rascumparti de Cristos. Biserica locala este un locul in care cel coplesit de pacat si de consecintele acestuia, poate avea libertatea si posibilitatea de a-L intalnii Cristos (care prin Cuvantul si Duhul Sau Cel Sfant), iar prin proclamarea corecta a Evangheliei, are oportunitatea de a-L urma pe Cristos. Astfel dar, biserica locala este obiectul prin care Dumnezeu isi aduce creatia Sa intaintea Cuvantului Sau si inaintea lui Cristos.

Biserica nu este o traditie

Desi am dori sa stresam obiectivele traditiei asupra celor care pasesc in biserica locala, este incorrect sa afirmam ca Biserica lui Cristos este un organism care isi gaseste existenta in radacinile traditionalismului omenesc. Este adevarat faptul ca traditia este asociata cu istoria unui inceput, dar aceasta trebuie sa ramana la acest nivel atunci cand impartasim Evanghelia cu cei care sunt coplesiti si inabusiti de pacat. Evanghelia lui Cristos ii ofera omului libertatea de a se departa de pacat si de a crede in lucrarea de rascumparare a lui Cristos. Traditia prezinta opusul acesteia, astfel incat Cuvantul lui Dumnezeu devine obiectul suprem prin care invataturile false si ciudate sunt catalogate ca si invataturii bazate pe invataturile Scripturii. Astfel de metode condamna principiile si valorile prezentate in Cuvantul lui Dumnezeu. Iar daca acestea sunt in conflict cu interpretarea corecta a Scripturilor, atunci, ca si crestini, suntem chemati sa respingem astefel de idei si concepte. Cristos este suprerior atat traditiei cat si asupra bisericii locale.

Biserica nu inseamna legalism

In multe biserici neo-protestante, legalismul este atat de evident si prezent in gandirea bisericii, incat cei care doresc sa-L cunoasca si sa-si puna increderea in Cristos sunt coplesiti de numarul ridicat de legislatii umane in ceea ce priveste inventiile crestinilor pierduti. Deoarece suntem loviti de traditii si ideii vechi, care pentru multi sunt palpabile, trebuie sa confruntam aceste idei cu imaginea perfecta a lui Cristos despre Biserica Sa. Biserica lui Cristos este un TRUP care cauta sa traisca si sa implineasca misiunea lui Dumnezeu atat fata de Cristos cat si fata de lumea pierduta. In relamente, legalismul nu are un rol important existent) sau primitiv in aceasta misiune divina. La carma acesteia se afla un Dumnezeu si nu niste legi omenesti.

Biserica, condusa de Cristos

O Biserica condusa de Cristos alege sa fie calauzita atat de Cuvantul lui Dumnezeu cat si Duhul Sau Cel Sfant. Astfel, ideiile si conceptiile omului nu au un rol important in aceasta misiune. Omul este si trebuie sa fie supus Creatorului. In alte cuvinte, fiecare membru al Bisericii locale este chemat sa fie conuds de Cristos si nu de traditii, legislatii sau cladiri omenesti. O biserica adevarata nu este o biserica reala datorita numarului mare de membri sau cat de mare este ea, ci darorita ascultarii si implinirii corecte a Cuvantului lui Dumnezeu in ceea ce priveste persoana Domnului Isus Cristos si lucrarea Sa de rascumparare, despre care toti autorii Scripturilor au scris de la intemeierea Cuvnatul lui Dumnezeu.

In biserica condusa de Cristos, cel posomorat de pacat este chemat sa vina inaintea lui Dumnezeu asa cum este. Din aceasta pozitie Dumnezeu, prin Cristos, isi duce la implinire lucrarea Sa de rascumparare fata de cel care este impodobit de natura pacatoasa si de care poate fi eliberat doar prin lucrarea de rascumparare a lui Cristos la Golgota. Totodata, in Biserica lui Cristos, orice om este chemat sa se identifice cu Cristos si cu Cuvantul Sau si nu cu perceptiile unor oameni sau lideri religiosi sau nereligiosi. Biserica lui Cristos nu isi cladeste lucrare pe seama unor vedete sau celebritati, ci pe seama unui Miel junghiat si sacrificat pentru mantuirea noastra. Cristos este si trebuie sa fie punctul culminant al oricarei bisericii locale. Fara Cristos biserica locala este un magazin alimentar, de unde fiecare alege ceea ce doreste pentru sufletul si viata sa. Cristos nu este echivalentul unei religii consumeriste, ci El este un Dumnezeu care ne-a creat si asezat in acest Univers pentru a-L cunoaste pe El si a trai alaturi de El zi de zi.

Pavel, in epistolele sale, descrie foarte clar ca toata activitatea Bisericii lui Cristos isi gaseste radacinile in Cristos Isus si in Cuvantul Sau, al carui scop este de a ne prezenta tot ceea ce Cristos a inceput sa faca si sa invete. Probabil aici ar trebui sa ii aducem pe toti cei care sunt pierduti. Trebuie sa-I indepartam pe oameni de legislatiile si traditiile omenesti, precum cerceii, baticurile, fustele, blugi, etc. Detaliile Imparatiei lui Cristos nu se regasesc in legislatiile umane, ci in planul de rascumparare a lui Cristos. Aici detaliile pacatului sunt atat de expuse incat omul, in momentul confruntarii cu Scriptura, este invitat sa renunte la viata acestuia in schimbul unei vieti curate (fara de pacat) in Cristos Isus.

De Cosmin Pascu


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: