Publicat de: damianion | aprilie 7, 2011

România a primit aviz de la CE pentru aerul poluat

Valorile maxime zilnice şi anuale de praf în aer, în România, au fost depăşite, iar Comisia europeană a transmis României un aviz în acest sens. Avizul reprezintă o nouă fază a procedurii de notificare a României, de către CE, pentru nerespectarea unor condiţii din directivele europene.

praf in aer

CE a sesizat depăşirea valorilor limită zilnice şi anuale la pulberile în suspensie PM10 (adică praf în aer), ca urmare a raportării de către România a datelor de calitate a aerului în anii 2007-2008.

„Lipsa progreselor în acest domeniu ar putea conduce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE”, se arată în comunicatul trimis de CE. România are la dispoziţie două luni pentru a da un răspuns în această privinţă.

Ministerul Mediului şi Pădurilor a anunţat că, în perioada imediat următoare, va fi organizată o videoconferinţă la care vor participa prefecţii, preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii din zonele vizate de avizul Comisiei Europene. Vor fi discutate stadiile la care s-a ajuns cu îndeplinirea măsurilor cerute de Bruxelles şi, de asemenea, vor fi dezbătute alte măsuri necesare pentru remedierea situaţiei şi pentru încadrarea în valorile limită a pulberilor în suspensie PM10.

Măsurile luate nu vor fi neapărat „spectaculoase sau cu bani mulţi” a declarat ministrul Laszlo Boberly. „Pot fi prin realizarea de perdele umede de protecţie, de exemplu, pentru şantierele de construcţie, spălarea străzilor, care în Bucureşti şi în alte oraşe se tratează superficial (…), salubrizare adecvată”, a precizat ministrul.

Bucureştenii respiră un aer de 6 ori mai poluat decât limita maximă admisă de legislaţia europeană, conform unui studiu publicat la sfârşitul lui martie. Într-o perioadă de 6 ani, au murit 1.000 de bucureşteni din cauza poluării aerului, se arată în acelaşi studiu.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: