Publicat de: damianion | aprilie 7, 2011

Protest islamic împotriva drepturilor femeii

Zeci de persoane au fost rănite în Bangladesh, în urma unei ciocniri între forțele de ordine și miile de islamiști adunați la un protest împotriva drepturilor femeii.

protest bangladeshPotrivit CNN, protestatarii au militat împotriva expansiunii drepturilor femeilor la proprietate și educație, despre care spun că sunt împotriva Coranului. „Vom muri pentru cauza Islamului, dar nu vom permite guvernului să ofenseze Coranul,” a strigat unul dintre protestatari, în timpul manifestației care a avut loc în apropierea unei moschei din orașul Dhaka.

Fazlul Huq Amini, lider al coaliției grupurilor islamice, a organizat protestul spunând că există prevederi coranice care reglementează câtă proprietate ar trebui să moștenească o femeie, iar guvernul nu ar trebui să permită mai mult decât atât. „Este împotriva principiului Coranului și ne vom opune cu orice cost,” a declarat Amini.

Reprezentanții guvernului au spus că nu au făcut nimic împotriva Coranului și că „Amini amăgește oamenii”. Principalul partid de opoziție din Bangladesh susține mișcarea de protest.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: