Publicat de: damianion | aprilie 7, 2011

2011 va avea un număr record de uragane

Meteorologii americani prognozează un sezon al furtunilor tropicale foarte agitat. Nu mai puțin de 16 furtuni cu nume se vor transforma în uragane, conform unei informații preluate de AFP. Dintre acestea, nouă se vor forma în Atlantic.

 flahurricane_400AccuWeather prognozează 15 furtuni tropicale cu nume, dintre care opt vor deveni uragane și trei se vor transforma în uragane de mare intensitate (categoria 3 sau mai mult). The Tropical Meteorology Project prognozează 16 furtuni cu nume, dintre care nouă vor deveni uragane și cinci se vor transforma în uragane de mare intensitate.

Furtunile tropicale primesc un nume, pentru a fi diferențiate în cazul în care sunt monitorizate simultan. O furtună primește un nume atunci când vântul depășește 39 de mile pe oră (62.7km/h). Ea devine un taifun sau un uragan atunci când vânturile ajung la 74 de mile pe oră (119km/h). Același fenomen meteorologic poartă numele de uragan în Atlantic și Pacificul de est, și taifun în Pacificul de vest. În Pacificul de Sud și Oceanul Indian fenomentul se numește ciclon tropical.

Sezonul de anul acesta vine după un 2010 care a fost înregistrat pe pozitia a treia în topul anilor cu număr semnificativ de uragane. În 2010 au fost înregistrate 19 furtuni tropicale, dintre care 12 au devenit uragane. Dacă previziunile meteorologilor se adeveresc, atunci 2011 îl va întrece. Uraganele de anul trecut au cauzat masive inundații și alunecări de teren în America Centrală și de Sud. În schimb, pagubele au fost relativ restrânse în SUA, sub previziunile meteorologilor.

Conform National Hurricane Center, media anilor 1961-2009 este de 11.3 furtuni tropicale, în care sunt incluse 6.2 uragane și 2.3 uragane de mare intensitate. Prognoza oficială a guvernului american va fi dată publicității în a doua jumătate a lunii mai. Sezonul începe la 1 iunie și se termină pe 30 noiembrie.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: