Publicat de: damianion | aprilie 6, 2011

Arizona interzice avorturile rasiale

Arizona a devenit primul stat american care a interzis avorturile efectuate din cauza rasei. Conform Institutului Guttmacher din New York, în statele Illinois, Oklahoma și Pennsylvania exista deja o o lege care interzicea avortul pe motive ce țin de sexul copilului, însă Arizona este primul stat care interzice avortul pe motiv de rasă.

avortGuvernatoarea statului, Jan Brewer a aprobat o lege care interzice avortul provocat din motive ce țin de rasa sau sexul copilului nenăscut, sau de rasa unuia dintre părinți. „Guvernatoarea Brewer consideră că societatea are responsabilitatea de a-i proteja pe cei mai vulnerabili, pe nenăscuţi”, a declarat purtătorul ei de cuvânt, Matthew Benson, citat de Arizona Republic.

Potrivit noii legi, cei care efectuează sau finanțează conștient un avort pe motive ce țin de sex sau rasă pot primi o pedeapsă de până la trei ani și jumătate de închisoare. Chestiunea este acutizată de obiceiul unor culturi de a-și „aduce tradițiile în America, tradiții ce sfidează valorile americane,” a explicat senatoarea Nancy Barto, precizând exemplul culturilor în care „bărbatul este pus deasupra femeii.”

Statistici citate de catholica.ro arată că cele mai multe cazuri de avorturi pe motive de sex au loc în cadrul familiilor de origine asiatică. Tradiția chineză încurajează părinții să prefere copiii de sex masculin celor de sex feminin, motiv pentru care multe mame avortează atunci când află că vor avea fată.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: