Publicat de: damianion | aprilie 4, 2011

Biserica Ortodoxă nu recunoaște exorcismul

Cu toate că Biserica Ortodoxă Română nu recunoaște exorcismul și condamnă practicarea slujbelor de exorcizare, realitatea din unele sate românești pare să nu țină cont de recomandările Patriarhiei.

tanacu exorcizareMolifte și rugăciuni. Acestea sunt singurele „arme” pe care Biserica Ortodoxă le permite în lupta contra posedării demonice. „Pentru acei care se află în suferinţă de orice fel, absolut toţi preoţii de mir, precum şi preoţii monahi folosesc în slujbele lor Moliftele Sfântului Vasile cel Mare şi rugăciunile Sfântului Ioan Gură de Aur. Se citesc tuturor credincioşilor, nu numai celor aflaţi în suferinţă,” a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica.

La sat însă, lucrurile stau altfel. Cazul preotului Petru Corogeanu, de la Mănăstirea Sfânta Treime din Tanacu a fost intens mediatizat în 2005, când monahul și patru măicuțe au ținut o tânără timp de trei zile imobilizată pe o cruce, fără apă și fără mâncare, în timpul unui ritual de exorcizare.

Un reportaj recent realizat de PRO TV a oferit informații despre ceremoniile de exorcizare practicate în fiecare vineri noapte de părintele Cristian Pomohaci, din comuna Moșuni. Ziarul Adevărul relatează despre parohul comunei Reviga  din jud. Ialomița, „considerat expert în domeniu”.

Semnele timpului
a publicat online un scurt sumar al discuțiilor privitoare la exorcizarea în Biserica Catolică, discuții ce au avut loc cu prilejul unei conferinţe de 6 zile desfăşurată la Universitatea Pontificală Regina Apostolorum, din Roma.

În ediția tipărită din luna martie, Clarisa Gîdea analizează chestiunea posedării demonice în articolul întitulat Cu demonii la psihiatru.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: