Publicat de: damianion | aprilie 3, 2011

Coranul a fost ars – Afganistanul răspunde violent

afganistan_coranÎn urma unui proces de câteva minute, pastorul Terry Jones și biserica lui au hotărât vinovăția Coranului și a religiei islamice. Ca atare au dat foc Coranului în incinta bisericii lor. Gestul nu a trecut neobservat în lumea islamică. Un atac fără precedent a avut loc în Afganistan ca protest față de această insultă.

Violențele au început de vineri, în orașul Mazar-i-Sharif. Au fost ucise 7 persoane și rănite alte 20 în urma unui protest pașnic care a degenerat violent. Între victime se numără și românul Filaret Moțco de 43 de ani. El era expertul politic cu cel mai înalt grad din cadrul biroului ONU de la Mazar-i-Sharif. Acesta a fost cel mai grav atentat asupra staff-ului ONU din 2001, de la invadarea Afganistanului.

ONU a condamnat în termeni foarte severi atacul, care nu poate fi justificat în niciun fel. Obama a condamnat și el actele barbare afirmând că orice gest prin care un text sfânt, oricare ar fi el, este batjocorit, este „un gest de intoleranță extremă și bigotism”, dar care, totuși, nu justifică uciderea unor nevinovați.

A doua zi protestele au atras din nou mii de demonstranți, de data aceasta în Kandahar, fieful taliban. Cinci persoane au fost ucise și alte 45 rănite în urma confruntărilor cu forțele de ordine. „Moarte Americii” și „Moarte lui Karzai”, președintele țării, au strigat demonstranții.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: