Publicat de: damianion | martie 31, 2011

Un clip publicitar a fost interzis în cinematografele din SUA, pentru că menţiona numele lui Iisus

Un clip publicitar a fost interzis în cinematografele din SUA, pentru că menţiona numele lui Iisus.

Paste iepuri

Clipul de 30 de secunde era o formă de promovare a serviciilor religioase de Paşte ale Bisericii Compass Bible, din California, şi urma să fie difuzat timp de 3 săptămâni în 45 de cinematografe, informează christianpost.com.

Clipul explora câteva dintre îndoielile exprimate de-a lungul timpului cu privire la moartea şi învierea lui Iisus. „Ucenicii I-au furat trupul” sau „Iisus nu a murit pe cruce” sunt câteva dintre ideile menţionate. În final, spectatorilor le era adresată întrebarea „Chiar s-a întâmplat?” Apoi, aceştia erau încurajaţi să participe la serviciile religioase de Paşte, pentru a afla care sunt motivele pentru care creştinii cred că învierea a avut loc.

Menţionarea numelui lui Iisus într-un clip publicitar a fost considerată material „controversat”, în conformitate cu normele impuse de Agenţia National CineMedia (NCM). Restricţiile agenţiei vizează şi nuditatea, alcoolul, jocurile de noroc, reclamele cu subiecte politice etc.

NCM le-a propus celor de la Compass Bible să refacă acest clip publicitar, însă aceştia au refuzat, pentru că versiunea sugerată de NCM includea doar anunţarea datei şi a locului unde vor avea loc serviciile religioase de Paște. O sugestie din partea NCM a fost să folosească în locul numelui lui Iisus nişte imagini cu iepuraşi şi ouă colorate.

„Pentru noi însă, Paştele nu este o distracţie de primăvară. Este cea mai importantă zi din istoria creştinismului şi nu vom renunţa la acest mesaj. Este un fapt nefericit că temeliile pe care a fost ridicată ţara noastră au devenit acum ceva «prea controversat»”, a declarat Mike Farabez, pastorul Bisericii Compass Bible.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: