Publicat de: damianion | martie 31, 2011

Astazi este ultima zi de recesiune!

Numaratoarea inversa a zilelor de recesiune a luat sfarsit. Dupa aproape 3 ani de austeritate, taieri de salarii si pensii, cresteri de taxe si impozite, in sfarsit Romania vede „luminita de la capatul recesiunii”.

Jeffrey Franks si Boc ne promit viitorul!

Inca de saptamana trecuta, vocile stridente ale economiei Romaniei numarau zilele si orele pana cand tara noastra va iesi din recesiune.

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in tara noastra,  sustinea ca Romania va iesi din recesiune la finele lunii martie, cresterea economica va urma o traiectorie ascendenta de la un trimestru la altul, iar populatia va simti ca situatia s-a imbunatatit pana la jumatatea acestui an.

„Exista intotdeauns un grad de incertitudine si nu stiu exact care va fi cifra de la sfarsitul primului trimestru, dar cred ca indicatorii privind economia Romaniei sunt aproape universal pozitivi. Exista si unele exceptii, dar daca ne uitam la productia industriala, cresterea este foarte robusta, iar evolutia exporturilor, de asemenea, foarte pozitiva. Chiar si cele negative, precum vanzarile din retail sunt mai putin negative decat erau, iar indicatori precum increderea consumatorului s-au imbunatatit”, a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

El a aratat ca indicatorii s-au imbunatatit constant in primul trimestru si se asteapta la o crestere modesta a economiei dupa primele trei luni ale anului.

  •   Emil Boc declara : „Sunt primele semne ca lucrurile decise au mers in directia buna. A venit trimestrul IV din 2010 cu analiza, chiar daca e o crestere de 0,1 la suta, directia este de crestere economica. Pe baza acestor date, este cert ca avem toate sansele, in urma analizelor economice, ca la sfarsitul lunii martie Romania sa iasa oficial din recesiune. Pentru a iesi din recesiune este nevoie de doua trimestre consecutive de crestere economica. Avem toate datele sa fim optimisi ca la sfarsitul lui martie, si din punct de vedere psihologic, Romania iese din recesiunea economica si si-a cladit un drum sanatos, pe termen mediu si lung, cu evitarea derapajelor”.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: