Publicat de: damianion | martie 31, 2011

„Gaura din ozon”, deasupra României

În timp ce PRO TV anunța că „o gaură imensă făcută în stratul de ozon” i-a alarmat pe specialiștii care „spun că n-au mai văzut așa ceva în toată cariera lor” (vezi video), ANM liniștea populația, iar OMM recomanda pălării de soare.

Foto: Green Report„Când să dormim liniștiți că am scăpat de particulele radioactive din Japonia, iată că primim un nou avertisment: ‘Feriți-vă de radiațiile solare’,” transmitea unul dintre buletinele principale de știri de la PRO TV. Potrivit televiziunii, „o gaură imensă făcută în stratul de ozon va pluti peste Europa și va ajunge deasupra României. Asta înseamnă că razele soarelui ar putea să fie mult mai puternice decât de obicei. Specialiștii spun că n-au mai văzut așa ceva în toată cariera lor.”

„Pierderea de ozon, sesizată deasupra Polului Nord, a fost mai accentuată în această iarnă față de anii trecuți. Acest lucru nu are, deocamdată, cum să afecteze România,” a declarat Roxana Bojariu, cercetător în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citată de Green Report.

„În următorul interval, de cel puțin 5 zile, indicele de radiații va fi, de asemenea, în limite normale și, practic, nu este nicio primejdie. Pe termen lung însă, subțierea stratului de ozon este un fenomen îngrijorător, accentuat de poluare și foarte greu de stopat,” explică Roxana Bojariu.

Gier Braathen, cercetător în cadrul Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), a sfătuit populația să ia măsuri de protecție concrete. „Te poți proteja prin informare, prin faptul că poți purta o pălărie cu boruri largi și prin folosirea unor creme cu protecţie UV. Este important să nu stăm prea multe ore în aer liber”, a adăugat specialistul.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: