Publicat de: damianion | martie 29, 2011

Viitorii copii ai Romaniei, fertilizati „gratis” in vitro

Aproximativ 800 de cupluri vor fi beneficiarii din acest an ai Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer, in valoarea de patru milioane de lei, care incepe la 1 iunie, a anuntat, marti, ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

 

Viitorul Romaniei, fertilizarea in vitro!  shutterstock

„Astazi, in Romania exista 19 unitati sanitare publice si private in care se realizeaza proceduri de feritilizare in vitro. In mod cert, programul se va derula in cele doua centre din unitatile sanitare de stat, respectiv Spitalul de Obstetrica Ginecologie „Panait Sarbu” (Maternitatea Giulesti) si Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Cluj-Napoca. Programul se va putea desfasura si in unitatile private care aleg sa il acceseze. Mentionez ca institutiile private care acceseaza acest program nu vor putea solicita de la pacient coplata”, a spus ministrul Cseke Attila, potrivit MEDIAFAX.

In 2011, bugetul Programului de fertilizare in vitro este de patru milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o sigura procedura de fertilizare in vitro (FIV), in limita a 1.500 de euro pentru un cuplu, daca procedura se finalizeaza cu o nastere.

„Se estimeaza ca anul acesta vor exista aproximativ 800 de beneficiari”,
a precizat Cseke Attila.

Ministrul a mai spus ca au fost stabilite criteriile de includere in program. Astfel, pot fi cuprinse in progam femeile cu varsta intre 24 si 40 de ani, medicii specialisti alegand acest interval de varsta pentru ca rata de succes a interventiei este cea mai mare, respectiv de 28,2 la suta.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: