Publicat de: damianion | martie 29, 2011

Românii citesc mai mult mondenități decât politică

Atunci când citesc presa, românii sunt mai interesați de subiectele mondene decât de cele cu importanță politică, relevă un recent sondaj al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

pepe oana zavoranu„Singurul eveniment cunoscut în măsură mai mare decât subiectele mondene este cutremurul din Japonia, despre care au auzit 99% dintre respondenţii intervievaţi. Peste 90% dintre români au auzit despre divorţul dintre Irinel şi Monica Columbeanu şi despre cel dintre Pepe şi Oana Zăvoranu, la fel şi despre posibila schimbare a premierului Emil Boc,” se arată în raportul de evaluare a sondajului.

În schimb, despre votul privind moţiunea de cenzură la adresa Guvernului au auzit 89% dintre respondenţi. Și mai scăzută este notorietatea unor evenimente precum dezbaterile privind alegerea şefului PDL (74%) sau recentele declaraţii ale Preşedintelui Traian Băsescu cu privire la modificarea Constituţiei (67%).

Persoanele din mediu urban sunt, de regulă, mai atente la știrile politice decât locuitorii din mediul rural, spune același sondaj. Conform Agerpres, știrile mondene sunt percepute în mod uniform, indiferent de diferenţierile socio-profesionale, de vârstă şi de şcolarizare.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: