Publicat de: damianion | martie 29, 2011

Cat polueaza o Dacie?

Cat polueaza o Dacie? Marca auto autohtona ocupa locul cinci in functie de emisiile de dioxid de carbon ale celor mai importante 20 de marci auto din Europa.

Clasamentul realizat de firma de consultanta auto Jato Dynamics pe 2010, a clasat Dacia pe un loc mai inaintat fata de pozitia sase pe care se gasea in 2009, in ciuda reducerii emisiilor la modele ei cu 3,7% anul trecut, de la o medie de 151,3 grame de dioxid de carbon/kilometru la 147,6 grame/kilometru, scrie Adevarul.

Toate cele 20 de marci analizate au inregistrat imbunatatiri ale emisiilor de dioxid de carbon, de la 0,1% in cazul Hyundai la 13,8% pentru Volvo.

Cele mai poluante patru marci au ramas Mercedes, Volvo, Audi si BMW, in timp ce Nissan, care ocupa pozitia a cincea, a facut schimb de locuri cu Dacia, dupa ce a diminuat emisiile de dioxid de carbon cu 7,4%, scrie MEDIAFAX.

Potrivit studiului, Fiat si Toyota au fost si anul trecut brandurile cu cele mai scazute emisii de dioxid de carbon, informeaza Wall-Street.

Uniunea Europeana are ca obiectiv emisii maxime de 130 de grame de dioxid de carbon/kilometru pentru masinile noi incepand din 2015.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: