Publicat de: damianion | martie 22, 2011

Misiunea Rurala, Conferinta UBR la Radna, Arad

Misiunea Rurala

 Din datele pe care noi le avem credem ca este pentru prima data cand in Romania s-a organziat de catre UBR o conferinta destinata exclusiv misiunii rurale, ce a avut titlul “Misiunea rurală între obstacole şi oportunităţi.” Aceasta conferinta a avut loc in data de 25 Februarie 2011 in Radna, jud Arad si a intrunit un numar de aproximativ 80 de participanti.

 La aceasta intalnire s-a remarcat interesul fratilor din conducerea cultului si conducerea comunitatii de Arad manifestat prin participarea presedintelui UBR si a vice-presedintelui cu misiunea din UBR, cat si presedintele comunitatii de Arad impreuna cu vice-presedintele responsabil cu misiunea. Din nou, Departamentul de Misiune a fost ajutat in organizare de catre biserica locala, de data aceasta din Radna, prin implicarea directa a pastorului dar si a mai multor frati dedicati din aceasta localitate.

 Problemele slujirii la sate sunt multiple si de aceea am incercat impreuna sa identificam raspunsul la intrebarea: “Ce obstacole întâmpinăm în lucrarea de la sate?” Am observat multiplele provocari generate atat de piedicile din exterior cat si dificultati interne ale bisericilor noastre. Si pentru ca am dorit sa analizam si aspectele pozitive am incercat sa raspundem impreuna la o a doua intrebare: Ce oportunităţi oferă mediul rural în slujire? Aici ne-am dat seama ca mai bine ne focalizam pe puterea lui Dumnezeu si ceea ce lucreaza El astazi in mediul rural, mai de graba decat sa fim orbiti de barierele puse lucrarii. In finalul intalnirii, mai multe proiecte au fost discutate impreuna cu unele exemple de conlucrare relevante pentru lucrarea din mediul rural. Concluziile acestei conferinte vor fi puse la dispozitie fratilor, la cerere, celor interesati de o astfel de slujire.

 Ne rugam ca Dumnezeu sa continue sa binecuvinteze slujirea la sate a tuturor fratilor din Romania si ne rugam si dorim sa vedem transformarea societatii noastre prin Cuvantul Lui sfant.

Alexandru Vlasin

Coordonator Departament de Misiune

Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din România

www.uniuneabaptista.ro, misiunebaptista@gmail.com

www.cerculmisionarvaleamuresului.wordpress.com


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: