Publicat de: damianion | martie 21, 2011

O proteina din creier, „cheia” autismului

Oamenii de stiinta au descoperit ca o singura proteina din creier poate cauza aparitia autismului, aceasta intrerupand comunicarea eficienta dintre neuroni.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Duke din Carolina de Nord a reusit sa creeze in laborator soareci autisti, intervenind asupra genei Shank3, situata la nivelul sinapselor, care controleaza productia acestei proteine, relateaza BBC.

Soarecii cu aceasta mutatie au inceput sa aiba probleme sociale si un comportament repetitiv, ambele simptome ale autismului.

In timp ce sute de gene aflate in legatura cu aceasta afectiune au fost descoperite, combinatia exacta a genelor si factorilor de mediu ce duc la aparitia autismului este inca neclara insa descoperirea celor de Universitatea Duke ar putea duce la primul tratament eficient in cazul acestei boli.

O serie de medicamente au fost testate, pentru prima oara pentru a se descoperi daca substantele continute de aceste pot ajunge in creier si pot remedia dificultatile sociale asociate autismului si altor dificultati de asimilare a cunostintelor.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: