Publicat de: damianion | martie 18, 2011

„Transilvania e a Ungariei prin voia lui Dumnezeu” – Ce fac romanii?

De cateva zile Romania este continuu bombardata de declaratii si actiuni extremiste, atat din partea autoritatilor ungare, cat si din partea cetatenilor maghiari din Romania. Unde este simtul patriotic acum?

Romanii sunt patrioti, insa doar atunci cand acest patriotism vine ca ceva usor, doar atunci cand avem sa ne mandrim cu cineva, insa niciodata atunci cand vine vorba sa ne cerem drepturile. Vorbim aici de drepturi atat in fata abuzurilor guvernamentale, cat si in fata abuzurilor minoritatilor nationale, care par a fi iesit de sub control.

  • Spanzurarea eroului roman

Tot scandalul a inceput la Miercurea Ciuc, unde Csibi Barna, in complot cu autoritatile locale, care au aprobat protestul, l-a spanzurat pe Avram Iancu, ce-i drept, o papusa care il intruchipa.

Spunem „in complot” cu autoritatile, deoarece tanarul Csibi, organizeaza de ceva vreme manifestari anti-romanesti, insa a scapat mereu de plata amenzilor. – Ce fac autoritatile?

Cu toate astea, daca un tanar roman, ar spanzura o papusa intruchipand un erou maghiar, cate conflicte internationale ar fi generate? – si pe buna dreptate – Europa anului 2011 nu mai poate sta sub semnul extremismului nationalist.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: