Publicat de: damianion | martie 17, 2011

Stiri, AFR

Crestinii – Persoane non grata in Marea Britanie. O decizie radicala si cu greu de catalogat a fost emisa de un tribunal britanic pe 28 februarie. Decizia deja a facut ocolul lumii si a fost criticata aproape fara exceptie in toata lumea, inclusiv de grupurile homosexuale britanice! Decizia afirma, in mod cu totul bizar, ca crestinii care nu agreeaza modul de viata homosexual nu pot fi parinti adoptivi! Textul deciziei poate fi citit aici. Despre ce este vorba? Cu ani in urma, o familiei crestina britanica a dorit sa adopte copii. Autoritatile britanice i-au rugat sa completeze un chestionar care continea si o intrebare despre atitudidea sotilor fata de homosexualitate. Cuplul a afirmat, pe baza conv ingerilor lor religioase, ca homosexualitatea este un pacat si ca daca li se va ingadui sa adopte copii, ii vor invata pe copii invataturile biblice. Pe baza acestei declaratii, autoritatile britanice au respins cererea de adoptie. Avocatii crestini de la institutul de avocati crestini britanici Christian Institute au dat in judecata autoritatile, afirmand ca decizia e discriminatorie pe motive de libertate religioasa si constiinta. Au fost socati sa afle, prin intermediul deciziei judecatoresti din 28 februarie, ca din cauza convingerilor lor crestine tribunalul ii declara nepotriviti pentru a fi parinti adoptivi. Limbajul vitriolic folosit de judecatori impotriva nu doar a crestinilor, dar mai ales a avocatului crestin care i-a reprezentat, pare ireal si orwellian. Este de necrezut ca o astfel de decizie poate fi emisa intr-o tara care se numeste democrata. Va redam aici un articol din publicatia catolicilor englezi, Catholic Herald. Avocatii crestini au decis sa nu faca recurs, fiindu-le teama ca nu cumva tribunalul de recurs sa valideze decizia aberanta a tribunalului inferior. Chiar si homosexualii britanici au fost surprinsi de decizia judecatoreasca si limbajul ei vitriolic.

Libertatea triumfa in America. Daca libertatea e pe moarte in Marea Britanie (si Europa), pe 2 martie Tribunalul Suprem al SUA a reafirmat libertatea cuvantului, libertatea religioasa si libertatea de constiinta printr-o decizie judecatoreasca memorabila. Cu un vot extraordinar de 8 la 1, a emis decizia Snyder v. Phelps care reafirma cu putere principiul libertatii cuvantului chiar daca jeneaza, ofenseaza sau chiar atunci cand discursurile tinute sunt condamnate sau dezaprobate de intreaga societate civilizata (link). Despre ce este vorba? Cu ani in urma, una din cele mai radicale grupari baptiste din SUA, exclusa din organizatia oficiala a adunarilor baptiste, a inceput sa protesteze in public impotriva homosexualitatii, folosind unele din cele mai agresive cuvinte la adresa homosexualilor. Au fost dati in judecata si amendati cu milioane de dolari pe motiv ca incita societat ea la ura impotriva homosexualilor. Pe 2 martie insa, Tribunalul Suprem a declarat ca libertatea cuvantului in America e mai de pret decat simtamintele jignite ale majoritatii societatii. Notam principiul enuntat de tribunal, cu care homosexualii nu sunt de acord: “comentariile pe teme de interes public detin cel mai inalt loc in ierarhia drepturilor protejate de Constitutia Americana si se bucura de protectie speciala.”

Talibanul european? “Talibanul occidental” este titlul unui comentariu publicat pe 6 martie de publicatia australiana online Mercator.net (link) Care e motivul care-l face pe autor sa afirme asta? Mintea europeana se ingusteaza pe zi ce trece sub influenta secularismului, un trend reflectat in institutiile ei si deciziile curtilor europene. Secularismul acesta ii exclude pe toti cei ce gandesc diferit. Pe buna dreptate, spune autorul, se poate deja vorbi despre transformarea Europei intr-un veritabil Taliban occidental.

CEDO si libertatea religioasa. Pe 18 martie, CEDO va anunta decizia finala privind cazul crucifixelor italiene. In decembrie 2009, CEDO a emis o dezie impotriva Italiei, cerandu-i sa scoata din scoli simbolurile religioase – crucifixele. Guvernul italian a facut recurs, iar decizia finala va fi anuntata pe 18 martie. Romania si Moldova au intervenit in caz in sprijinul Italiei.

Homosexualii pierd – Casatoria castiga. Homosexualii americani si-au atintit atentia si resursele asupra a doua state americane pentru a forta acolo legiferarea casatoriilor homosexuale: Rhode Island si Maryland. Saptamana trecuta, eforturile lor au esuat in Maryland, decizia inca nefiind luata in Rhode Island. In februarie, Camera Deputatilor din Maryland a adoptat proiectul de lege al casatoriilor homosexuale. Intre timp, doi sponsori ai proiectului si-au retras sponsorizarea, afland, la intoarcerea in colegiile electorale, ca cetatenii erau foarte furiosi impotriva legii propuse. Saptamana trecuta, Senatul statului urma sa supuna la vot proiectul legislativ, dar nu l-a mai supus din lipsa de cvorum (link).

Obama e avertizat. Luna trecuta, Barack Obama anunta ca nu va mai apara in instanta legea casatoriei in America, facilitand astfel legalizarea casatoriilor homosexuale. Saptamana trecuta insa, Congresul american, in majoritate dominat de republicani crestini, l-a atentionat pe Omaba ca daca nu isi va face datoria constitutionala, Congresul va suspenda bugetul Procurorului General care astfel nu va mai putea apara sau reprezenta in instanta nici unul dintre interesele Administratiei Obama (link). De asemenea, Congresul a angajat firme de avocati pentru apararea legii casatoriei si a alocat fondurile necesare.

Ateilor britanici li se spune NU. Ateilor britanici le-a venit si lor randul. Cunoscuti pentru agresivitatea si obraznicia impotriva crestinilor, de data asta au dat-o in bara. Au lansat o campanie publicitara in Marea Britanie, incurajand ateii sa se identifice la recensamant ca fiind fara religie. Au facut-o pe panouri publicitare lipsite de bun simt, asa incat reteaua de metrouri din Londra a refuzat sa le publice (link).

Avort – Editorial. Va recomandam un comentariu interesant din publicatia engleza Daily Mail. Premiza comentariului este: Cum mai poate avea societatea incredere in medici atata timp cat mana doctorului, in mod traditional fiind folosita pentru a vindeca si salva viata umana, este tot mai des folosita sa ucida: copii nenascuti prin avort si batrani si oamenii deznadajduiti prin eutanasie (link).

Libertatea religioasa – Material video. Institutul american Family Research Council a realizat un DVD privind incalcarea libertatii religioase si de constiinta in SUA in numele corectitudinii politice. DVD-ul denota si modul in care avocatii crestini americani au avut succes in declararea unora din aceste legi neconstitutionale. DVD-ul are 40 de minute iar aici puteti viziona un clip de 4 minute.

Abstinenta. La inceputul lunii, guvernul american a emis rezultatele unui studiu privind activitatea sexuala la adolescentii si tinerii americani. Rezultatele sunt imbucuratoare. Procentaj adolescentilor americani intre 15 si 17 ani care practica abstinenta e in crestere. 68% dintre baietii si 67% dintre fetele intre 15 si 17 ani inca nu au avut relatiile sexuale, afirma studiul. Cresterea e semnificativa, in 2002 doar 46% din baietii si 49% dintre fetele din aceasta categorie de varsta declarand ca nu au avut relatii sexuale. Textul studiului se afla aici. Specialistii atribuie acest trend incurajator celor peste 190 de programe de abstinenta sexuala promovate de crestinii americani in scoli si biserici. Pe situl AFR gasiti un articol pe aceasta tema (link).

Moldova – Mars ProFamilie. Relatam saptamana trecuta ca pe 17 februarie 2011, Guvernul basarabean a adoptat un proiect de lege privind nediscriminarea, care include categoria “orientare sexuala.” Pe 10 martie urma sa aibe loc un mars impotriva acestei legi, care a fost amanat pe 17 martie din pricina vizitei la Chisinau a Vice-Presedintelui american Joe Biden. Colegii din Moldova ne anunta ca marsul va avea loc pe 17 martie incepand cu ora 9:30 in fata Palatului Republicii. Rugam pe toti cititorii nostri din Basarabia sa participe, sa-si mobilizeze bisericile si parohiile sa participe si sa dea mai departe acest mesaj tuturor cunoscutilor astfel incat tot mai multi sa afle despre mars si sa participe. Pentru informatii suplimentare sau interviuri, sunteti invitati sa-l contactati pe d-l Vitalie Marian, Coordonatorul marsului, la tel. 243-211, Mob. 060189672, Skype: mvtrader, blog: www.marianvitalie.eu


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: