Publicat de: damianion | martie 17, 2011

Motiunea a fost respinsa!

Motiunea a fost respinsa! Respingerea motiunii de cenzura a fost anuntata oficial, miercuri, in plenul Parlamentului, rezultatul indicand 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 „pentru” si patru „impotriva” demersului opozitiei.

Motiunea de cenzura depusa de opozitie a fost respinsa, miercuri seara, de Parlament, fiind votata doar de 212 parlamentari, in conditiile in care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptata, transmite MEDIAFAX.

Din cele 216 voturi valabil exprimate, pentru adoptarea motiunii au votat 212 senatori si deputati, iar pentru respingerea acesteia au votat patru. Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL si unul de la UDMR, si-au exprimat votul, cei mai multi dintre ei lasand sa se vada modul in care au introdus bilele in urne, respectiv impotriva motiunii.

Conform Constitutiei, respingerea motiunii de cenzura atrage adoptarea proiectului de lege privind modificarea Codului Muncii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament.

In cazul in care presedintele Romaniei cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia se va face in sedinta comuna a celor doua Camere.

Respingerea motiunii de cenzura in cazul Codului Muncii reprezinta o alta batalie castigata in procesul de reformare a statului, a declarat premierul Emil Boc, adaugand, zambind, ca a spus inca de la inceputul sedintei Parlamentului ca daca va purta cravata violet va obtine un rezultat bun. [Boc, ezitant: „Never say never”, in privinta motiunii]

Premierul Emil Boc a declarat ca nu doreste sa intre in „scenariile” presei privind demisia sa din postul de prim-ministru si ca personal este ocupat cu activitatea guvernamentala, joi dimineata urmand sa conduca sedinta Executivului.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: