Publicat de: damianion | martie 17, 2011

A fost anihilată cea mai mare rețea de pedofilie online

A fost anihilată cea mai mare rețea de pedofilie online descoperită până acum, informează AP. Rețeaua avea aproximativ 70.000 de membri, provenind din 30 de țări, între care și România. 

Conferinta de presa EuropolÎntr-o conferință de presă ținută la Haga, directorul Europol, Rob Wainright, a vorbit despre un „spectaculos succes al poliției internaționale”. Până acum au fost identificați 670 de suspecți care au abuzat 230 de copii. 60 dintre copii au fost deja identificați și puși sub protecția autorităților. Rob Wainwright a afirmat că „ne așteptăm ca aceste statistici să crească”, susținând că „acesta este deja cel mai mare caz pe care l-am întâlnit până acum”.

Acțiunea poliției a avut numele de cod Operation Rescue și s-a desfășurat pe parcursul a trei ani, fiind organizată de Child Exploitation and Online Protection Centre (Ceop) din Marea Britanie. Directorul Ceop, Peter Davies, a afirmat că „scara la care s-a desfășurat acțiunea și succesul Operation Rescue reprezintă un record.”

Anchetatorii au explicat că rețeaua acționa prin interfața unui forum unde, la prima vedere, aveau loc doar schimburi de păreri între persoane interesate de relații sexuale cu minori, fără alte indicii evidente sau materiale online explicite cu privire la actele sexuale în sine. După autentificarea ca utilizatori ai forumului, în privat, membrii rețelei partajau filme și imagini cu copii abuzați. În computerele și corespondențele acestora au fost descoperite cantități imense de material digital în care adulții exploatau copii. Numărul de utilizatori ai forumului respectiv a ajuns în momentul de maxim al popularității site-ului, la 70.000 de membri.

Anchetatorii s-au infiltrat în rețea ca pedofili sau copii pentru a aduna informații. Nu mai puțin de 4.000 de rapoarte au fost adunate, fiind trimise poliției din 30 de țări. Între țările vizate sunt, în ordine alfabetică, Australia, Belgia, Canada, Grecia, Islanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, România, Spania, Statele Unite ale Americii. Dintre cei 184 de suspecți deja arestați, 121 sunt din Marea Britanie. Profilul acestora variază de la polițiști la profesori, de la antrenori de sport la instructori de cercetași sau de tabere de vară.

cuidaiaccept_400A fost nevoie de luni de zile pentru penetrarea sistemului de securitate al rețelei pentru că utilizatorii foloseau „o tehnică de securitate avansată”, conform șefului Europol. Serverul central din Olanda a putut fi spart totuși, obținându-se astfel identitățile multor utilizatori ai forumului. Administratorul forumului a fost arestat, după care a cooperat cu poliția.

Peter Davies de la Ceop a afirmat că „tot ce au făcut online, toți oamenii cu care au vorbit, tot ceea ce au partajat a putut fi și a fost urmărit prin monitorizarea amprentei digitale.” Adresându-se potențialilor pedofili care ar continua să folosească mediul fertil online pentru pedofilie, Davies a spus „Dacă credeți că puteți folosi internetul pentru a abuza de copii, vă înșelați. Oricine a fost membru al acestui forum se poate aștepta să fie căutat de poliție foarte curând.”

În luna decembrie 2010 au fost arestați 20 de membri ai rețelei de pedofili LostBoy.

(foto: adelaide.com.au; ziarulsemnal.ro)

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: