Publicat de: damianion | martie 16, 2011

România e țara UE cea mai expusă îmbătrânirii

România este țara europeană cea mai expusă riscului îmbătrânirii populației, se arată într-un comunicat emis de Comunitatea Sant’Egidio București.

batraniPotrivit aceleiași surse, numărul persoanelor de peste 65 de ani din țara noastră a crescut cu aproape 800.000 în zece ani, ajungând de la 2.413.623 (în 1990), la 3.194.874 (în 2010). Mai mult, speranța de viaţa în România a înregistrat o creștere, stabilindu-se la 68,55 de ani, pentru bărbați și la 75,51 de ani, în cazul femeilor.

„Ca țară europeană, România trebuie să gândească noi strategii pentru a reda demnitatea vieţii bătrânilor,” se mai arată în comunicat.

Săptămâna trecută, Guvernul României a aprobat un program care vizează dezvoltarea unei reţele de cămine pentru persoane vârstnice, finanţate de la bugetul de stat, cu un total de 200.000. 000 lei. În cadrul programului, zeci de spitale din toată ţara vor fi transformate în cămine de bătrâni, putând ajuta un număr cuprins între 1.500 şi 4.200 de persoane vârstnice, informează un comunicat al Ministerului Sănătății.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: