Publicat de: damianion | martie 16, 2011

10% dintre români n-ar rezista o zi fără Internet

Aproape un sfert dintre românii din mediul urban sunt convinși că nu ar putea rezista mai mult de o săptămână fără să intre pe Internet, arată un studiu al Institutului Român de Evaluare și Strategie (IRES), publicat în februarie 2011. O zecime dintre românii care stau la oraș spun însă că nu cred să reziste nici măcar o zi fără Internet.

acces internetAproape jumătate (46%) dintre românii de la oraș consideră că cei mai mulți oameni nu s-ar mai putea descurca dacă nu ar mai avea acces la Internet.  Nu mai puțin de 37% cred acest lucru în dreptul propriei persoane. Aceasta în condițiile în care 97% dintre românii din mediul urban accesează Internetul de acasă.

Cea mai mare parte a respondenților (71%) consideră că Internetul nu ar trebui utilizat în scop personal în timpul serviciului. Mai mult de trei sferturi dintre românii de la oraș (76%) sunt de părere că site-urile porno ar trebui interzise.  În plus, 80% sunt convinşi că părinții nu ar trebui să își lase copiii să navigheze pe Internet mai mult de o oră zilnic.

Studiul IRES s-a intitulat „Româniii și Internetul” și a fost alcătuit la cererea Asociației Române pentru Evaluare și Strategie, transmite HotNews. La sondaj au participat 1.146 de persoane, cu vârsta de peste 15 ani, din mediul urban.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: