Publicat de: damianion | martie 15, 2011

Siguranta centralelor nucleare: Ce masuri iau guvernele europene?

Siguranta centralelor nucleare: Ce masuri iau guvernele europene?

es.wikipedia.org

Mai multe guverne europene intensifica masurile de evaluare a sigurantei centralelor lor nucleare, in conditiile in care Japonia face eforturi pentru prevenirea unei catastrofe, dupa ce cutremurul de vineri a provocat daune la mai multe unitati atomice.

 
  •  In Germania, cancelarul german Angela Merkel a suspendat un acord anterior al coalitiei guvernamentale de a prelungire a duratei de functionare a centralelor nucleare invechite. Merkel a declarat sambata ca centralele din Germania sunt sigure, iar tara nu risca un cutremur serios sau un tsunami de tipul celor din Japonia, scrie MEDIAFAX.
  • In Finlanda, ministrul Economiei, Mauri Pekkarinen, a anuntat ca va fi verificata siguranta reactoarelor nucleare, iar Suedia nu va modifica durata de viata a centralelor sale atomice.
  • Secretarul pentru Energie si Schimbari Climatice din Marea Britanie, Chris Huhne, a declarat ca a comandat inspectorului pentru energie nucleara un raport cuprinzator privind implicatiile situatiei din Japonia si lectiile care trebuie invatate.
  •  La nivelul Uniunii Europene, comisarul pentru Energie Guenther Oettinger a declarat, luni, ca un summit special al UE privind siguranta nucleara ar trebui sa analizeze toate consecintele legale, tehnice, economice si politice ale crizei din Japonia.
  • Ministrul Economiei si Energiei din Bulgaria, Traicho Traikov, a declarat ca va cere detalii suplimentare si garantii referitoare la siguranta viitorului reactor de la centrala Belene.
  • Polonia intentioneaza in continuare sa construiasca prima sa centrala atomica pana in 2020, iar Cehia nu are planuri imediate pentru reanalizarea planurilor de extindere in acest domeniu.
  • Grupuri ecologiste franceze au cerut ca Franta sa puna capat dependentei de energia nucleara, intrucat problemele din Japonia demonstreaza ca in acest domeniu nu exista garantii privind siguranta.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: