Publicat de: damianion | martie 15, 2011

Copii cu ADN de la trei părinți

Marea Britanie dezbate posibilitatea de a legaliza fertilizarea in vitro în care este folosit ADN de la trei părinți. Susținătorii procedurii spun că aceasta ar fi utilă pentru prevenirea cazurilor de copii născuți cu boli incurabile din cauza defectelor genetice ale părinților.

fertilizare in vitroMinistrul britanic al Sănătății, Andrew Lansley, a solicitat Autorității pentru Fertilizare Umană și Embriologie (HFEA) să evalueze fertilizarea in vitro în care este folosit material genetic de la trei părinți. Solicitarea vine în urma unei declarații emise de cercetătorii britanici potrivit căreia aceștia au reușit să pună la punct o astfel de tehnologie – similară cu cea a clonării.

Metoda, dezvoltată de oamenii de știință de la Universitatea Newcastle, folosește ADN prin fertilizarea a două ovule umane. Tehnologia implică intervenirea în procesul fertilizării și eliminarea ADN-ului mitocondrial disfuncțional, ce ar putea duce la probleme de inimă sau ficat, la disfuncții ale creierului, orbire sau atrofie musculară.

Dacă HFEA va apecia că tehnica este eficientă și sigură, „putem decide dacă este timpul să luăm aceste (noi) decizii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Sănătate, citat de Reuters.

Alison Murdoch, directorul departamentului de Medicină Reproductivă în cadrul Universității Newcastle, spune că nu există nicio garanție că grupul de evaluare va aprecia pozitiv inovația.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: