Publicat de: damianion | martie 15, 2011

Ce are mapamondul de invatat din cutremurele Japoniei?

Presa din intreaga relateaza pe larg cel mai puternic cutremur care a lovit Japonia, a avut loc saptamana trecuta si a fost urmat de un tsunami. Avand in vedere pagubele imense provocate de acesta, numeroase publicatii au tras concluzii si au scris despre lectiile pe care orice stat ar trebuie sa le invete din aceasta experienta a niponilor.

Doua publicatii nipone povestesc, potrivit CNN, despre nevoia de rezerve de alimente si despre operatiunile de salvare ale civililor care au fost afectati de cutremur si de tsunami.

„Politia, oficialii locali si toate persoanele implicate in operatiunile de salvare au continuat efoturile de recuperare ale cadavrelor si au confirmat faptul ca persoanele care nu au fost gasite inca au sanse foarte mici de supravietuire, in timp ce rezervele de alimente se imputineaza”, relateaza Japan Today .

The Japan Times scrie intr-un editorial despre cheltuielile pe care guvernul nipon ar trebuie sa lefaca epntru a reconstrui si consolida cladirile care au fost afectate de cutremur si tsunami: ” Ca obiectiv pe termen lung guvernul ar trebuie sa grabeasca finalizarea proiectelor care implica constructia sau consolidarea scolilor, in asa fel incat acestea sa reziste si altor posibile socuri. Pe de alta parte, civilii ar trebuie sa-si faca rezerve de alimente si de apa si sa se asigure ca mobilierul si elctrocasnicele de mari dimensiuni sunt bine ancorate, in asa fel incat sa se minimizeze posibilitatile de ranire in cazul altor cutremure.”

Din pacate pentru japonezi, potrivit Realitatea TV, galantarele magazinelor alimentare deja incep sa fie goale.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: