Publicat de: damianion | martie 12, 2011

Familia şi maternitatea, dezbătute la Moscova

Problemele demografice, situaţia familiei şi chestiunea avortului în spaţiul post-sovietic au fost discutate de Comitetul Interconfesional al CSI şi Creştinilor Baltici (CIAC). Participanţii au accentuat nevoia afirmării valorilor creştine în viaţa socială.

Biserica Sfantul Vasile din Moscova

Reuniunea a avut loc la Departamentul de Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei şi a reunit, pe lângă Mitropolitul Ilarion – şeful Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei – şi Arhiepiscopul Paolo Pezzi – şeful Arhiepiscopiei Romano-Catolice a Maicii Domnului din Moscova, delegaţi ai Bisericii Evanghelice Luterane, ai Uniunii Evanghelice a Creştinilor Baptişti, ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi ai Bisericii Apostolice Armene, informează stiri.lacasuriortodoxe.ro.

Participanţii la reuniune au discutat despre necesitatea cooperării între biserici şi instituţii religioase cu instituţiile publice în scopul elaborării şi implementării unor politici demografice.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a punctat o serie de factori care ar putea să schimbe situaţia cu privire la avorturi. El a vorbit despre nevoia de politici publice de sprijinire a familiei şi a maternităţii. A lansat un apel ca bisericile să sensibilizeze opinia publică în legătură cu aceste subiecte. De asemenea, a subliniat rolul mass mediei în promovarea valorilor cu privire la familie şi maternitate şi a declarat că e necesară o propagandă în favoarea familiei prin intermediul sistemului de învăţământ.

Instrumentul nostru principal este predica. Fiecare dintre confesiunile noastre predică într-un mod diferit dar, în măsura în care valorile morale sunt implicate, poziţiile noastre sunt foarte similare. Nu există diferenţe esenţiale între confesiunile creştine şi religiile tradiţionale din ţara noastră în ceea ce priveşte etica familiei. Prin urmare, avem un spaţiu vast de cooperare şi putem lua în considerare, împreună, o strategie de lucru educaţională pentru sprijinirea familiei”, a declarat Mitropolitul Ilarion.

Cultura religioasă de bază nu înseamnă doar tradiţii religioase sau istorie a religiilor, ci şi etică. Aceasta ar trebui să fie predată în şcoli, la orice nivel. Mitropolitul a susţinut că ar fi nevoie de cursuri de teologie chiar şi în cadrul instituţiilor de învăţământ secular.

(Foto: planetware.com

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: