Publicat de: damianion | martie 10, 2011

SUA, Canada, Austria si Israel ar putea investi in spitalele romanesti

SUA, Canada, Austria si Israel ar putea investi in spitalele romanesti Ministerul Sanatatii a primit cereri oficiale pentru constructia de spitale regionale de urgenta in regim de parteneriat public-privat din partea investitorilor interesati din Statele Unite, Canada, Austria si Israel.
Solicitarile oficiale au fost primite in prima saptamana de la prezentarea programului, au aratat sursele. Autoritatile locale din judetele Mures, Iasi, Timis si Dolj vor ceda terenuri in suprafata totala de peste 37 hectare, pe care vor fi construite spitale regionale de urgenta in regim de parteneriat public-privat, transferul acestor terenuri in domeniul public al statului fiind avizat, miercuri, de Guvern, scrie MEDIAFAX.

Transferul terenurilor din proprietatea autoritatilor locale in domeniul public al statului urmeaza sa fie aprobat si prin hotarari ale consiliilor locale si judetene.

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat saptamana trecuta agentiei MEDIAFAX ca ministerul vrea sa construiasca in parteneriat public-privat o retea de sase spitale regionale de urgenta , in Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti, in valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro, atat finantarea, cat si managementul urmand sa fie private.

Spitalele de urgenta regionale care vor fi construite in parteneriat public – privat vor avea intre 700 si 900 de paturi, costurile pentru realizarea unei singure unitati sanitare de aceasta dimensiune osciland intre 200 si 300 milioane de euro.

Companiile interesate de o astfel de colaborare cu statul trebuie sa aiba o cifra de afaceri de cel putin cinci milioane de euro si un profit de 500.000 de euro pe an. Ministrul a aratat ca noile spitale regionale de urgenta vor fi gandite ca centre universitare care sa asigure conditii de asistenta medicala de urgenta unitara, in special pentru cazurile care necesita o abordare multidisciplinara in domeniul terapiei.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca prin acest proiect se urmareste crearea unor unitati compacte autonome, de urgenta, cu functionalitate integrala – investigatii, diagnostic si tratament – care sa faca posibila eficientizarea serviciului medical prin reducerea timpului necesar si a costurilor pentru stabilirea diagnosticului.

Costurile estimate de echipa de specialisti a Ministerului Sanatatii pentru realizarea acestui proiect sunt de 1,5 miliarde de euro. Ministerul Sanatatii va participa in parteneriatul acesta cu terenurile pe care se vor construi spitalele, iar companiile eligibile cu partea de finantare.

Cseke Attila estimeaza ca in 14-16 luni ar putea incepe constructia unitatilor spitalicesti. In urma cu o saptamana, Guvernul si-a dat acordul de principiu pentru aceste program.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: