Publicat de: damianion | martie 10, 2011

Sfârşitul lumii, aşteptat diferit de liderii evanghelici

Majoritatea liderilor evanghelici americani cred că Iisus Christos va reveni pe pământ şi va domni împreună cu credincioşii Săi timp de 1.000 de ani. Teoria premilenialistă despre sfârşitul lumii este susţinută de 65% dintre liderii evanghelici, conform unui sondaj realizat de National Association of Evangelicals (NAE). 

A doua venire a lui Iisus

Sondajul a arătat că 13% dintre respondenţi sunt amilenialişti, crezând că domnia spirituală a lui Christos are loc în prezent, când Iisus Christos se află în ceruri, la dreapta Tatălui. Teoria postmilenialistă este susţinută de 4% dintre liderii evanghelici care cred că Iisus va reveni pe pământ după o perioadă de 1.000 de ani, când omenirea se va converti treptat la creştinism, conform nae.net/news.

Teoriile diferite despre sfârşitul lumii se bazează pe interpretări diferite ale capitolului 20 din cartea Apocalipsa unde scrie că aceia care I-au fost credincioşi lui Christos vor învia şi vor domni împreună cu El timp de 1.000 de ani (mileniul de la care vin denumirile de premilenialism, postmilenialism sau amilenialism).

Cei 65% dintre liderii evanghelici care cred că, înainte de a veni sfârşitul lumii, pe pământ va fi un mileniu de pace şi bunăstare, au totuşi opinii variate cu privire la modul în care va avea loc sfârşitul lumii, respectiv cu privire la timpul când va avea loc răpirea credincioşilor.

„Dorinţa de a ne pregăti din punct de vedere fizic, emoţional şi spiritual, pentru ceea ce ne stă în faţă este o parte integrantă a naturii noastre umane”, a declarat Leith Anderson, preşedintele NAE.

Concentrarea pe diverse aspecte ale ultimelor zile ale lumii poate să distragă atenţia de la trăirea unei vieţi de credinţă în prezent, cred mulţi dintre liderii evanghelici intervievaţi.

Sfârşitul lumii este aşteptat şi de creştinii din ţările Africii. Cel puţin 50% dintre creştinii intervievaţi în cadrul unui sondaj realizat de Pew Forum and Research, în 2010, au declarat că aşteaptă a doua venire a lui Christos în timpul vieţii lor, conform pewforum.org.

Mii de persoane interesate de subiectul ultimelor zile ale lumii au participat la seminariile susţinute de pastorul Phil Hotsenpiller, în California, în perioada 3-5 septembrie 2010.

Asociaţia Evanghelistică „Billy Graham” şi-a îndreptat eforturile, în 2009, spre popularizarea învăţăturilor biblice despre a doua venire a lui Iisus. „Biblia ne învaţă că Iisus va reveni. Şi nu văd să existe o altă speranţă decât aceasta”, a declarat cunoscutul evanghelist Billy Graham, notează christianpost.com.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: