Publicat de: damianion | martie 10, 2011

Dezavantajele mașinilor electrice, expuse de un producător

Promovate ca o revelație ecologică, mașinile electrice au dezavantaje majore care le împiedică deocamdată să pătrundă în forță pe piața de consum.

Renaul Fluence ZEPrincipalele dezavantaje sunt cele legate de autonomia bateriei, scrie HotNews, citându-l pe Nicolas Remise, director adjunct la proiectul Fluence ZE (Foto: media.hotnews.ro), de la Renault, unul dintre cele mai recentre prototipuri 100% electrice. Autonomia scade atunci când sistemul de încălzire este pus în funcțiune, ceea ce limitează utilizarea autonomă a mașinii la temperaturi sub zero grade. De asemenea, condusul la viteze mari și numărul mare de persoane din mașină crește proporțional consumul.

„Autonomia scazută este totuși o problemă de ordin psihologic,” menționează Remise, „fiindcă 80% dintre șoferii europeni merg sub 60 km/zi.” În plus, evoluția tehnologiei promite progrese în domeniul autonomiei bateriilor, mai susține Remise.

Toamna aceasta, Renault va lansa primele vehicule electrice în Europa de Vest și Israel. Mașinile se vor vinde fără baterii incluse, prețul acestora urmând să fie achitat de utilizatori printr-o rată lunară.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: