Publicat de: damianion | martie 10, 2011

Cutremur puternic in Japonia

Un cutremur violent, cu magnitudinea 7,2, s-a produs miercuri in largul coastelor de nord-est ale Japoniei, a anuntat Agentia meteorologica nipona, care a emis un avertisment privind riscul de declansare a unui tsunami minor, relateaza AFP.

Autoritatile japoneze au precizat ca nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale, anunta MEDIAFAX.

Cutremurul, produs la ora locala 11.45 (4.45, ora Romaniei), a avut loc la o adancime de numai 10 kilometri, iar epicentrul a fost situat la 160 de kilometri est de peninsula Oshika, in prefectura Miyagi.

Seismul a fost resimtit si la Tokyo, la o distanta de 430 de kilometri.

Agentia meteorologica a emis un avertisment de tsunami pe litoralul insulei Honshu, unde valurile ar putea ajunge la o inaltime de 50 de centimetri.

Dupa aproximativ 30 de minute de la producerea seismului, in portul Ofunato din prefectura Iwate (nord-estul Japoniei) a fost inregistrat un prim val de 60 de centimetri, potrivit postului de televiziune public NHK.

Agentia meteorologica nu se asteapta insa ca seismul sa produca pagube importante, iar companiile Tohoku Electric si Tepco au anuntat ca nici una dintre centralele nucleare aflate in zona nu a suferit avarii in urma cutremurului. Circulatia trenurilor de mare viteza Shinkansen a fost suspendata dupa seism, insa a fost reluata dupa scurt timp.

In decembrie, cateva zeci de persoane au fost evacuate in mai multe insule din sudul Japoniei, in urma unui cutremur cu magnitudinea 7,4, produs la o adancime de 14 kilometri.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: