Publicat de: damianion | martie 9, 2011

Munca în echipă

În spatele unui om capabil se află întotdeauna alţi oameni capabili.

Munca în echipă este cheia marilor realizări. întrebarea nu este dacă echipele sunt valoroase. Întrebarea estre dacă noi recunoaştem acest lucru şi dacă putem devenijucători mai buni într-o echipă. Nu poţi realiza nimic cu adevărat valoros singur. Din acest motiv, unul este un număr mult prea mic pentru a realiza ceva măreţ. Nu există probleme pe care să nu le putem realiza împreună, însă există foarte puţine probleme pe care să le putem rezolva singuri.

  • Echipele implică prezenţa unui număr mai mare de persoane, ceea ce presupune existenţa mai multor resurse, mai multor idei şi a unei energii mai mari în cazul unei singure persoane.
  • Echipele cresc la maximum potenţialul unui lider şi reduc la minimum punctele sale slabe. Punctele forte şi punctele slabe sunt mult mai vizibile la un singur om decât la o echipă.
  • Echipele oferă perspective multiple cu privire la modul în care se poate satisface o nevoie sau se poate atinge un scop, formulând astfel mai multe alternative pentru fiecare situaţie. Puterea de înţelegere a unui singur individ este rareori la fel de largă şi profundă ca aceea a unui grup atunci când se confruntă cu o anumită problemă.
  • Echipele împart laudele în cazul unei victorii şi împart vina atunci când suferă o înfrângere. Acest lucru generează atitudini autentice de modestie şi spirit de echipă. O persoană primeşte singură laudele şi suportă singură vina. Ceea ce generează stări de mândrie şi câteodată un sentiment al ratării.
  • Echipele fac ca liderii să fie în permanenţă responsabili pentru obiectivul care trebuie atins. Persoanekle care acţionează individual pot schimba obiectivul fără a avea un sentiment al responsabilităţii.
  • Echipele pot face mai mult decât o singură persoană.

Indivizii i-au parte la competiţie, însă echipele sunt cele care câştigă campionatele.

Pavel Gag


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: