Publicat de: damianion | martie 7, 2011

Un gând la început de martie, de Mihaela Gheorghe

Primăvara pe străzi şi în inimi… 1 martie… Iarna se retrage tăcut în vechea sa ascunzătoare, până la anul. Primii ghiocei, timizi (asemenea speranţelor noastre) se furişează printre pietrele îngheţate, căutând faţa soarelui. Cred că putem găsi o similitudine între anotimpurile anului şi cele ale inimii, nu-i aşa? De ce? Pentru că inima noastră are propriile amintiri, suferinţe, vise. Inima mea şi a ta a trecut cu siguranţă prin toate anotimpurile. Primăvara este sezonul iertării, al renaşterii, al unei noi şanse, al frumuseţii şi al credinţei. E plăcut  parfumul primăverii dar poate ca înainte de asta, inima ta de femeie a rătăcit pe cărările îngheţate ale iernii emoţionale. Aici tot ce ai experimentat  au fost disperarea, suferinţa, solitudinea, visele pierdute.

Ce putem face pentru a ne recupera inima, noi, fiicele Evei? Cine poate face ceva pentru a o vindeca şi elibera ? Cine poate şterge trecutul nostru plin de amintiri dureroase, ruşine, frică şi sentimente de culpă?

Am auzit, de prea multe ori, întrebarea: “Mai este speranţă şi pentru mine?”, întrebare adresată de femei, tinere, adolescente, toate cu lacrimi în ochi, cu inima rănită, căutând un răspuns care să le aducă din nou pierduta primăvară.

Astăzi, în prag de primăvară, vreau să vă spun ca răspunsul este: “Da, este speranţă pentru inima ta!” Oricine ai fi şi în ce situaţie te-ai afla. Şi aceasta pentru că,  mult timp în urmă, s-a întâmplat ceva extraordinar! Salvatorul tău a luptat pentru a elibera inima ta şi a-ţi reda fericirea! Isus a şters trecutul tău, suferinţele tale, singurătatea ta. Acum eşti liberă pentru că El a murit pe cruce pentru a-ţi salva inima!

Nu este aceasta o veste minunată? Eternul Salvator a plătit tot preţul pentru a te elibera, pentru a-ţi da pacea şi o viaţă fericită. Şi mai mult decât atât, eternitatea împreună cu El. El a făcut totul pentru tine. Poţi simţi inima Sa mare bătând pentru tine? Îţi dai seama ce importanţă ai în ochii Săi?

De multe ori, poate, nu ai avut o bună părere despre tine, nu te-ai simţit deosebită, specială. Ai crezut că eşti o persoană comună. Dar ştii cum te vede Salvatorul tău? Ştii cum te numeşte El în paginile Scripturii? El îţi spune: “Tu eşti mireasa mea, o mireasă minunată, frumoasă şi specială! Eşti iubită atât de mult! Eu te-am eliberat! Eşti liberă! Acum eşti a mea pentru veşnicie! Primeşte dragostea mea!”

Aceasta este identitatea ta, draga mea! Aşa eşti tu şi trebuie să înţelegi aceasta! Dacă Hristos te vede specială, atunci înseamnă că eşti de-a dreptul specială, unică, Hristos a plătit cu sângele Sau pentru a te elibera de lanţurile păcatului şi ale suferinţei!

Când va sosi primăvara şi în inima ta, vei înţelege că Dumnezeu a avut motive întemeiate când te-a lăsat să treci prin iarna disperării sau toamna cea ucigătoare de vise. El a folosit toate acele perioade grele pentru a te pregăti pentru primăvară, pentru a te transforma în femeia puternică a credinţei, capabilă să îndeplineşti voia Sa.

Nu vă voi ura o primavară continuă a inimii, pentru că acest lucru nu este posibil, nu aici, în existenţa aceasta pământească. Vă urez tututor, în schimb, să staţi alături de Domnul vostru în timpul tuturor anotimpurilor inimii. Doar făcând aşa, veţi experimenta ca dragostea Sa vă este de ajuns. Dar puteţi fi sigure că va veni o zi minunată, când va fi pentru totdeauna primăvară. O primăvară eternă, când tu şi eu vom fi biruit visele spulberate, teama, lacrimile, singurătatea, moartea. Să aşteptăm împreună acea extraordinară zi,  şi între timp, să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru toate anotimpurile inimii noastre!

Cu multă dragoste, Mihaela Gheorghe (şi grupul organizator de la Mesagera pentru Hristos-Roma)

http://stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: