Publicat de: damianion | martie 7, 2011

De ce să ne facem griji?

De ce să ne facem griji?

Îngrijorarea a fost descrisă ca “dobânda plătită pe probleme înainte de scadenţă”. Unul dintre cei mai mari duşmani ai omului este îngrijorarea. Îngrijorarea este ca un balansoar: necesită foarte multă energie şi nu te duce nicăieri. Leo Bascaglia a spus: “Îngrijorarea nu alungă amărăciunea zilei de mîine, dar răpeşte bucuria zilei de azi.”

Aveţi obiceiul să vă faceţi griji? Îngrijorarea afectează circulaţia sângelui şi întregul sistem nervos. N-am întâlnit niciodată un om care să moară de prea multă muncă, dar am întâlnit mulţicare au murit de îndoială.” Îndoiala produce întotdeauna îngrijorare şi, în majoritate cazurilor, lipsa informaţiilor o sporeşte.

O soluţie pentru a reduce starea de îngrijorare este următoarea: nu vă faceţi griji în legătură cu ceea ce nu puteţi schimba. Dacă îmi fac griji sau mă înfurii într-o situaţie în care mă găsesc, asta nu va schimba cu nimic situaţia. Dacă fac ceva constructiv, am făcut un pas înainte. Este un mod pozitiv de a falosi energia pe care aş fi consumat-o dînd curs unor stări de mânie, frustrare sau îngrijorare.

Mesajul este limpede: Dacă nu vă place situaţia, nu vă îngrijoraţi şi nu vă frământaţi – faceţi ceva pentru a rezolva problema. Aveţi nevoie de mai puţine griji şi de mai multă acţiune.

Viaţa este în mare măsură ca un cadou de Crăciun. Ai mai multe şanse să primeşti ceea ce te aştepţi decât ceea ce îţi doreşti.

Ce le-aş spune celor care doresc să fie bogaţi şi celebri: “Mai întâi îmbogăţiţi-vă şi apoi vedeţi dacă asta nu este de ajuns.” (Bill Mureay)

Pavel Gag


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: