Publicat de: damianion | martie 7, 2011

Cele mai frumoase biserici din Italia

Cu totii stim ca Italia este patria pizzei si a pastelor, ca mereu vom putea bea aici un expresso grozav si ca cei mai buni jucatori de fotbal din lume vor ajunge inevitabil, cel putin o data in viata, la o echipa italiana. Si daca italienii se mandresc nevoie mare cu toate aceste lucruri, si mai mult se mandresc cu istoria lor bogata si intens marcata de catolicism. Asa ca nu trebuie sa ne mire faptul ca in Italia vom gasi o parte dintre cele mai frumoase lacase de cult din lume.
Santuario Madonna delle Lacrime commons.wikimedia.org | Felix König

In momentul in care vizitezi Italia, vei observa ca italienii sunt foarte mandrii de cateva lucruri care, dealtfel, le-au adus si faima. Astfel, orice italian poate povesti ore in sir despre bucataria italiana (pizza, espresso si numeroasele tipuri de paste), fotbal, familia sa sau despre lunga si bogata istorie a tarii sale, scrie The Huffington Post. Insa daca nu ai ocazia sa intri in asemenea amanunte cu un italian get beget, poti oricand sa iei la pas orasele acestei tari si sa te minunezi de multitudinea de lacase de cult construite de arhitecti faimosi, decorate de artisti consacrati si pline de istoia Italiei.

Il Santuario della Madonna delle Lacrime (n.r. Sanctuarul Madonnei Lacrimilor) a fost ridicat in amintirea unui miracol (o efigie care intruchipa inima Mariei Imaculata a inceput sa lacrimeze) in 1953 in Via degli Orti din Siracusa.

Vezi aici prima parte a acestui articol: Cele mai frumoase biserici din Italia (Partea I)

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: