Publicat de: damianion | martie 5, 2011

O carte despre Iad a provocat dezbateri înainte de apariţie

O carte despre Iad şi viaţa după moarte a stârnit dezbateri aprige pe reţelele de socializare online, în ciuda faptului că nu a apărut încă în librării. Mii de oameni şi-au anunţat intenţia de a o cumpăra.

Foto: ecksermonator.com

Cartea Love Wins: A Book About Heaven, Hell, and the Fate of Every Person Who Ever Lived urmează să apară în librării în data de 29 martie. În ciuda acestui fapt, dezbaterile cu privire la conţinutul cărţii au început deja.

Critica cărţii lui Rob Bell a început cu un text de blog publicat de Justin Taylor, vicepreşedinte editorial la Crossway. Acesta l-a acuzat pe Bell că ar susţine o viziune universalistă, conform căreia toţi oamenii vor fi mântuiţi. Universalismul este o teorie care neagă realitatea Iadului şi a unei pedepse viitoare a păcătoşilor care L-au respins pe Dumnezeu.

Textul a adunat peste 1.000 de comentarii şi a fost partajat de 24.000 de persoane în reţeaua de socializare online Facebook, notează onfaith.washingtonpost.com. După ce pastorul şi autorul John Piper a postat pe Twitter un status cu link spre comentariul scris de Taylor, cartea lui Rob Bell a devenit un subiect dezbătut la nivel naţional. Statusul lui Piper avea titlul „Farewell Rob Bell”, sugerând că prin poziţia adoptată vizavi de problema vieţii după moarte şi a Iadului, Bell s-a îndepărtat de învăţăturile creştinismului.

Un mare număr dintre cei care au comentat pe marginea subiectului au făcut deja pre-comenzi pentru cartea care urmează să apară la sfârşitul acestei luni.

Comunitatea evanghelică din mediul online a devenit locul unor dezbateri aprige cu privire la Iad, Rai, dreptate divină, ispăşire şi răscumpărare.

Rob Bell argumentează în cartea sa că Dumnezeul plin de dragoste nu va condamna milioane de persoane la chinuri eterne într-un loc numit Iad. Mesajul său se doreşte a fi unul plin de speranţă. Viaţa veşnică începe aici, acum, pentru toată lumea. Aceasta este esenţa mesajului lansat de autor.

Teologii creştini contrazic teoria lui Rob Bell, argumentând că Biblia vorbeşte despre Iad. Iisus a vorbit despre Iad (Matei 18:9; 23:33; Luca 12:5). „Scriptura vorbeşte despre Iad, însă Iadul este undeva în viitor”, susţine teologul Ekkehardt Mueller. Ideea este sprijinită cu o afirmaţie a lui Iisus din Evanghelia după Ioan: „Vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui şi vor ieşi afară – cei ce au făcut binele vor învia pentru viaţă, iar cei ce au înfăptuit răul vor învia pentru judecată” (5:28, 29).

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: