Publicat de: damianion | martie 5, 2011

Cel mai vârstnic evanghelist din lume

Episcopul Otis Clark este pastorul care a călătorit cel mai mult în lume ca predicator al Evangheliei.

otisclark3031Născut în anul 1903 în Oklahoma, s-a convertit la doar 19 ani, în 1922 în urma acțiunilor organizate de Salvation Army. La vremea aceea tânărul era arestat, acuzat ca traficant de whiskey, în timpul prohibiției. Își aduce aminte că predicatorul i-a spus să „devină creștin, să nu mai vândă lichior, să înceteze acel stil de viață și să treacă de partea lui Dumnezeu.” Ieșit din pușcărie, Clark s-a convertit și a rămas creștin până azi, 89 de ani mai târziu. Din 1946 a fost hirotonit ca pastor și evanghelist.

Predicarea Evangheliei este activitatea centrală a lui Clark. Acum are 108 ani și un profil de invidiat: nu ia medicamente, nu are aparat auditiv și nu are nevoie de baston. Are dantura originală, poartă ochelari doar când citește, nu bea și nu fumează. „Dacă ești de partea lui Dumnezeu, atunci ești de partea cea bună”, spune pastorul care creditează longevitatea și sănătatea sa numai credinței în Dumnezeu. Numele său s-a aflat în 2009 pe lista centenarilor din publicația Time.

Clark predică săptămânal și păstorește ca episcop 250 de biserici nedenominaționale afiliate la Life Enrichment Holiness Mission. În iulie 2011 intenționează să țină o evanghelizare în Jamaica.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: