Publicat de: damianion | martie 4, 2011

Poziţionarea vieţii în raport cu timpul

Sociologii afirmă că principalul factor care ne modelează personalitatea este mediul înconjurător. Geneticienii susţin că viitorul nostru depinde de caracteristicile pe care le moştenim de la părinţii biologici. Însă şi unii şi alţii sunt de acord că alegerile  pe care le facem ne modelează viaţa într-o manieră incredibilă.

Dacă trăim în trecut , nu ne putem bucura de prosperitate în prezent. Individul care trăieşte în trecut îşi face o mare nedreptate, pentru că risipeşte prezentul şi blochează viitorul.

Ce aţi face dacă aţi avea în bancă un cont în care ar intra în fiecare dimineaţă 84600 de dolari, dar care nu v-ar transfera de pe o zi pe alta banii nefolosiţi? Dacă nu vă place să aruncaţi banii pe fereastră, probabil că până seara aţi scoate toată suma, până la ultimul cent, nu-i aşa?

Ei bine, fiecare din noi are un asemenea cont bancar, numit timp. Zilnic, în el se depun 84600 de secunde, pe care, dacă nu le investim în mod înţelept, le pierdem. Ben Franklin a spus-o în felul următor:

Iubeşti viaţa? Atunci nu pierde timpul, findcăacesta este materialul din care este făcută viaţa.

Franklin înţelegea cât de periculos este să trăieşti în trecut , incapabil să te bucuri de prezent. Atunci când nu trăim în prezent, nu ne putem elibera de suferinţele trecutului. Numai cei orientaţi către prezent şi viitor se pot bucura de o viaţă plină de sens.

Trăieşte-ţi prezentul şi planifică-ţi viitorul!

Pavel Gag


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: