Publicat de: damianion | martie 2, 2011

Stiri, AFR

Romania – Eutanasie. Colegiul Medicilor din Romania respinge eutanasia. Un articol pe aceasta tema a fost publicat saptamana trecuta in Romania Libera (link).

Pe aceeasi tema, va recomandam un articol de pe situl Pro Vita, in care se afirma ca “moartea cerebrala” NU este moarte (link).

Romani Libera – 22 de milioane de copii avortati in Romania. Un articol socant a aparut recent tot in Romania Libera, cu date despre istoria avortului in Romania. In 60 de ani in Romania s-au avortat nu mai putin de 22 de milioane de copii: douazeci si doua de milioane! (link)

Sexting – Material Video. Saptamana trecuta am scris despre sexting, o practica tot mai des intalnita la copii si adolescenti si care consta in transmiterea prin telefonul celular de imagini cu caracter intim – sexuale. Aminteam ca un videoclip a fost pregatit de crestinii britanici pentru combaterea acestui fenomen intre copiii si adolescentii crestini. Tot luna trecuta, Centrul britanic impotriva exploatarii online a copiilor a lansat si el un videoclip similar (link).

Transsexualii protejati in Canada? Congresul canadian a aprobat un proiect legislativ luna trecuta pentru protejarea transsexualilor impotriva discriminarii. Senatul canadian insa e dominat de conservatori unde, prezic comentatorii, proiectul legislativ foarte probabil va fi respins (link).

Norvegia – Casatoria intre veri interzisa? Acum cativa ani, Norvegia a legiferat casatoriile homosexuale, la initiativa socialistilor. Straniu insa, tot ei au lansat recent un proiect legislativ pentru interzicerea casatoriilor… intre veri. Casatoriile intre veri nu sunt neobisnuite in Norvegia, ele fiind des intalnite in familia regala norvegiana. Comentatorii presupun ca actiunea socialistilor nu are asa de mult de a face cu protejarea casatoriei, ci mai mult cu subminare monarhiei (link).

Libertatea de constiinta. In ultimele luni ale presedentiei lui, presedintele american Bush a emis ordonante executive care protejau libertatea de constiinta, de exemplu surorile medicale nu puteau fi constrinse sa participe la prestarea serviciilor de avort. Luna trecuta insa, presedintele Obama le-a abrogat (link).

Homosexualii pericliteaza democratia. Homosexualii devin tot mai agresivi, astfel incat ne intrebam daca nu cumva au devenit segmentul cel mai intolerant, agresiv si antidemocratic al societatii. Ultimul exemplu: homosexualii britanici au lansat un apel de asasinarea unei jurnaliste britanice deoarece a atras atentia intr-unul dintre articolele ei asupra agresivitatii crescande a homosexualilor (link).

Homosexualii impotriva democratiei in Basarabia. Inarmati din plin cu fonduri europene (in speta scandinave) mana de homosexuali din Chisinau si-au luat-o in cap. Coalitia proFamilia din Basarabia a invitat un expert englez sa viziteze bisericile, scolile si universitatile moldovene si sa vorbeasca despre pericolele homosexualitatii la adresa societatii. Afland lucrul acesta, homosexualii basarabeni au adresat o scrisoare autoritatilor, cerandu-le sa interzica vizita oaspetelui englez. Ar fi greu de imaginat reversul – o scrisoare care ar cere respingerea de vize homosexualilor straini care viziteaza Basarabia in scopuri propagandiste (link).

Peru – Obraznicia homosexualilor. Pe 19 februarie, opt homosexuali au venit in fata Catedralei din Lima, Peru unde au incercat sa provoace trecatorii sarutandu-se in public, chipurile pentru a atrage atentia impotriva “homofobiei”. 200 de credinciosi au venit si ei in jurul Catedralei pentru rugaciune si cantari religioase. Evenimentul a fost indelung mediatizat in presa peruana cu o saptamina inainte. Constitutia peruana defineste casatoria barbat-femeie si 75% dintre peruvieni se opun parodiilor homosexuale (link).

Marsul Pro-Vita (Paris). 40.000 de persoane au participat la marsul pentru viata tinut la Paris luna trecuta (link).

ONU promoveaza prostitutia. ONU are o agentie numita “Network of Sex Work Projects” (Reteaua Proiectelor Muncii Sexuale). Obiectivul ei este legalizarea prostitutiei cu scopul de a reduce bolile transmisibile. Recent, a emis mai multe materiale si brosuri pe aceasta tema (link).

Prostitutia in Romania. Saptamana trecuta, Comisia Juridica a Senatului a respins proiectul lui Prigoana Silviu de legalizare a prostitutiei. De remarcat totusi agresivitatea cu care o parte a presei sustine legalizarea prostitutiei, cat si atacurile impotriva Bisericii care este vazuta ca port-drapelul anti-legalizare in aceasta chestiune (link).

Mame surogat in Romania? O deputata PDL a lansat un proiect legislativ de legalizare a conceptului de mama surogat. Proiectul, avand o motivatie aparent sentimentala si utilitarista („un copil in fiecare familie, pe orice cale”), ar deschide usa catre afaceri si tragedii nu mai mici decat prostitutia legalizata (link).

Va rugam – SEMNATI! Saptamana trecuta, presedintele Obama a anuntat in mod oficial ca nu va mai apara la tribunal legea federala americana care defineste casatoria barbat-femeie, exprimandu-si opinia ca legea e discriminatorie la adresa homosexualilor. Despre subiectul acesta vom scrie mai pe larg in editia buletinului nostru de joi. Va rugam insa sa semnati aceasta petitie initiata de comentatorul de la FoxNews, fost candidat la presedentia americana in 2008 si fost guvernator al statului Arkansa, Mike Huckabee. Petitia ii cere lui Obama sa protejeze casatoria si familia americana.

Avort – A murit Bernard Nathason. Bernard Nathason a murit la 84 de ani. Cunoscut pentru abnegatia deosebita cu care avorta copiii nenascuti dupa ce avortul a devenit legal in SUA in 1973, din 1979 incoace a devenit unul din campionii de seama ai miscarii provita din America. Cititi un comentariu interesant si detaliat privind viata lui si convertirea lui dintr-un ucigas de copii intr-un pasionat promotor al dreptului lor la viata (link).

Religiozitatea britanicilor. Recent, BBC a publicat un material despre religiozitatea britanicilor. Comentariul reda date statistice interesante si concluzioneaza ca simtamintele religioase ale britanicilor sunt in curs de atrofiere (link).

Demografie si familie – Ungaria. Situatia demografica a Ungariei e si mai precara decat cea din Romania. Spre deosebire de Ungaria insa, hemoragia demografica a Romaniei se produce mai putin din cauza avortului si mai mult din cauza emigratiei. Pe de alta parte, spre deosebire de Romania, noul guvern ungar ia in serios familia si a lansat cateva initiative laudabile de protejare a casatoriei si familiei. Aceste actiuni fac obiectul unui articolul din Wall Street Journal. Printre altele, proiectul constitutional ungar interzice casatoriile homosexuale, iar legile organice urmaresc sa prelungeasca perioada de maternitate de la 2 ani la 3 ani si sa acorde parintilor cu un numar mai mare de copii un numar mai mare de voturi la alegeri (link).

Australia. Incercarile de legalizare a casatoriilor homosexuale din Australia incep sa se izbeasca de obstacole. Partidul laburist australian a anuntat ca se opune abrogarii legii care defineste casatoria barbat-femeie (link).

Canada – Un primar citeste Biblia. Primarul unui orasel canadian incepe sedintele consiliului municipal citind pasaje din Biblie. Pentru asta a fost dat in judecata. Cetatenii orasului i-au venit insa in ajutor, colectand peste $57.000 pentru a-l apara in instanta (link).


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: