Publicat de: damianion | martie 2, 2011

Cum arata viitorul economic al Romaniei?

Cum arata viitorul economic al Romaniei?

shutterstock

Perspectivele economice ale Romaniei pentru urmatoarele sase luni s-au imbunatatit, potrivit unui sondaj efectuat de institutul german ZEW si Erste Bank in randul analistilor financiari, ale caror asteptari privind evolutia inflatiie si a bursei de la Bucuresti au evoluat insa in sens negativ.

Totodata, situatia economica actuala din Romania este vazuta mult mai bine de analisti decat in sondajul din ultimul trimestru al anului trecut, inregistrand cea mai buna imbunatatire din regiune, potrivit raportului Centrului European de Cercetare Economica ZEW.

Cea mai mare parte dintre respondenti anticipeaza aprecierea leului in urmatoarele sase luni, insa numarul lor a scazut usor, la fel ca si numarul analistilor care estimeaza ca moneda romaneasca urmeaza sa se deprecieze, scrie MEDIAFAX.  Astfel, cele mai multe opinii au migrat catre stagnare, indicatorul mediu sugerand o usoara apreciere a leului.

In ceea ce priveste inflatia, analistii anticipeaza accelerarea ratei de crestere a preturilor in Romania in urmatoarea perioada, iar numarul economistilor care estimau scaderea indicatorului a scazut semnificativ.

Asteptarile privind evolutia indicelui BET al bursei de la Bucuresti sunt inca pozitive, insa s-au deteriorat semnificativ fata de sondajul anterior.

La sondaj au participat 80 de analisti financiari din regiune, iar studiul s-a desfasurat in primele doua saptamani din luna februarie. Intrebarile s-au referit la asteptarile economice pentru urmatoarele sase luni in cazul Romaniei si a altor sase economii emergente din Europa Centrala si de Est, inlcusiv Croatia si Turcia, dar si la Austria si zona euro.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: