Publicat de: damianion | martie 2, 2011

30 de teologi combat analfabetismul biblic

Un grup de 30 de profesori de teologie au iniţiat un proiect prin care să combată analfabetismul biblic. Ei au lansat un blog unde oferă lecţii gratuite de teologie. 

Foto: thegoodbookblog.comProfesorii de la Talbot School of Theology din cadrul Universităţii Biola (SUA) şi-au propus să posteze săptămânal texte prin care să răspundă la întrebări legate de subiecte cât mai diverse, de la rugăciune şi viaţă spirituală până la teologie istorică şi studii biblice.

„Într-o vreme în care cunoaşterea Bibliei este la nivelul cel mai scăzut din orice timp şi când există atât de multe perspective confuze, nedocumentate, despre Biblie, ceva de genul The Good Book Blog reprezintă o gură de aer proaspăt”, a declarat Brett McCracken, unul dintre cei care scriu pe noul blog, autor al cărţii Hipster Christianity.

Faptul că o şcoală de teologie ia vastele sale resurse academice şi le publică online, pentru beneficiul tuturor, nu este doar de apreciat, dar şi de preluat ca model. Şi alte şcoli ar trebui să facă aşa ceva”, a mai precizat McCracken.

Iniţiativa a apărut la doar câteva luni după ce un sondaj realizat de Pew Forum on Religion and Public Life a atras atenţia că ateii şi agnosticii ştiu mai multe despre Biblie şi despre istoria bisericii, a creştinismului şi a religiilor decât creştinii, notează christianpost.com.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: