Publicat de: damianion | martie 1, 2011

“Păgânismul” dorește recunoaștere ca și celelalte religii

Membrii Federației Păgâne din Marea Britanie care încurajeză druizii (nume dat preoților vechilor celți) și vrăjitoarele, vor să declare aparteneța lor religioasă în recensământul din acestă lună pentru a fi recunoscuți ca și religie. Fedetația Păgână dorește ca păgânismul să obțină recunoștere ca și celelalte credințe. La ultimul recensământ  din 2001, aproximativ 42 de mii de oameni s-au declarat păgâni, fiind a 7-a religie ca și număr de adepți din Marea Britanie.

Federaţia păgână din Marea Britanie face parte din Federaţia Păgână Internaţională, care are sediul la Londra. A fost inființată în anul 1971, dar a făcut publice două jurnale “numite Pagan Dawn” și “The Wiccan”, încă din 1969. În tot acest timp a ajuns să aibă peste 10.000 de cititori trimestrial. Aceste date fac ca Federația Păgână să fie una dintre cele mai mari și mai vechi organizații de acest tip din Europa.

Potrivit Federației Păgâne, numărul celor care aderă la acest crez sunt în creştere şi această realitate trebuie să se reflecte în recensământ. De aceste date depinde alocarea de bugetelor pentru fiecare religie în şcolile britanice publice.

Potrivit unor experţi, în 2001 au existat aproximativ 250 de mii păgâni, cifră care, spun ei, ar fi mai mare astăzi. În prezent, există membrii ai Federatiei Păgâne Internaționale în diferite locuri precum Europa, Canada, Statele Unite ale Americii, Asia, Australia, America de Sud sau America Centrală.

În recensământul din 2001, mai mult de 70% din populație din Marea Britanie s-au declarat ca fiind creştini.

http://stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: