Publicat de: damianion | februarie 13, 2011

Revolta din Egipt s-a extins si in alte tari arabe

Mii de oameni din Algeria si Yemen au iesit in strada pentru a cere „schimbarea regimului”, dupa modelul Egiptului si Tunisiei.

 

Sambata in Piata 1 Mai din Alger, a avut loc un mars la apelul opozitiei pentru „o schimbare a sistemului”, dar care a fost interzis
Potrivit gandul.info, aproximativ 2.000 de manifestanti blocati de un important dispozitiv al fortelor de ordine au fortat cordonul de securitate si au inceput sa mearga spre Piata Martirilor.

La randul lor, aproximativ 20 de tineri contramanifestanti il sustineau pe presedintele Abdelaziz Bouteflika, strigand ca „Bouteflika nu este Mubarak”, aluzie la demisia de vineri a presedintelui egiptean Hosni Mubarak.

Politia din Alger a arestat sambata in jur de 100 de protestatari, dupa ce au izbucnit ciocniri intre fortele de securitate si manifestanti antiguvernamentali care cereau „schimbarea regimului”, dupa modelul Egiptului si Tunisiei, a anuntat Liga Algeriana pentru Drepturile Omului, potrivit realitatea.net.

  • Incidente similare au avut loc si in Yemen. Protestatarii care cereau demisia presedintelui Ali Abdullah Saleh au fost implicati in confruntari violente cu sustinatorii inarmati, relateaza antena3.ro.

In aceasta dimineata, sute de protestatari antiguvernamentali se indreaptau in mars catre palatul prezidential din Sanaa, capitala Yemenului, cerand schimbarea regiumului, informeaza CNN.

La fel ca presedintele Egiptului, seful statului Yemen a anuntat la inceputul lunii februarie ca nu va mai candida la functia suprema si nici nu va preda puterea fiului sau .

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: