Publicat de: damianion | februarie 11, 2011

Bhutan: Femeile cred că merită să fie bătute

Aproximativ 70% dintre femeile din Bhutan spun că merită să fie bătute dacă îşi neglijează copiii, dacă se ceartă cu soţii lor, dacă ard mâncarea sau dacă refuză să întreţină relaţii sexuale cu partenerii de viaţă.

globalvoicesonline.org

Este concluzia unui studiu realizat de Biroul Naţional de Statistică din Bhutan.

Nivelul de acceptare a violenţei domestice este cel mai mare (90%) printre femeile din Paro, o regiune din Bhutan unde se află renumita mănăstire budistă Takshang. Nivelul cel mai mic de acceptare a violenţei domestice (50%) a fost înregistrat în capitala ţării, Thimphu.

Rezultatele studiului sunt „surprinzătoare” şi „şocante” în opinia lui Karma Tshiteem, şefă a Comisiei pentru Fericire Naţională Brută din Bhutan. „Orice formă de violenţă este în contradicţie totală cu învăţăturile lui Budha„, a declarat Tshiteem. Ea a accentuat faptul că doctrina Ahimsa (a non-violenţei) este o învăţătură centrală în filosofia budistă.

Karma Tshiteem a mai spus că o comunitate armonioasă trebuie să aibă la bază relaţii de familie sănătoase.

Studiul a fost realizat în 15.000 de gospodării din Bhutan şi a arătat că una din 4 femei crede că virusul HIV se transmite pe cale supranaturală, că unu din 4 copii nu merge la şcoală şi că unu din 5 copii este implicat în activităţi de muncă nepotrivite vârstei, notează usatoday.com.

În România, la fiecare 24 de ore se raportează 4 cazuri de violenţă domestică . În perioada ianuarie – octombrie 2010 au fost înregistrate 128 de decese cauzate de violenţa în familie, faţă de anul 2009, când au fost înregistrate 115 astfel de decese, fiind o creştere.

S-au înregistrat 1.382 de cazuri de violenţă în familie, în România, în primele 10 luni ale lui 2010. „În realitate nu ştim cât de rea este situaţia, fiindcă vorbim doar de cazurile raportate„, a declarat Cristina Horia, director executiv al Fundaţiei Sensiblu, notează gandul.info.

Psihoterapeuta Hilde Gött, Preşedinta Institutului de Phisodramă pentru Europa (PifE), va susţine la Cluj-Napoca un seminar despre violenţa domestică . Seminarul va fi prezentat în perioada 3 – 5 iunie 2011 şi va fi alcătuit din două module a câte 18 ore fiecare, notează psihodrama.ro.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: