Publicat de: damianion | februarie 3, 2011

Ciclonul Yasi lovește miercuri Australia

Autoritățile australiene au somat locuitorii unor zone din Queensland să se refugieze înainte ca ciclonul Yasi, cea mai puternică furtună prezisă până acum în Australia, să lovească regiunea.

Foto: BBCCiclonul Yasi – o furtună de categoria 5, cel mai mare nivel de alertă – va ajunge în dreptul Australiei miercuri, după miezul nopții (ora locală). Premierul statului Queensland, Anna Bligh, a sfătuit oamenii să se refugieze din calea ciclonului, cât mai repede cu putință, relatează BBC. „Nu vă obosiți să vă faceți bagajul. Luați-vă unul pe altul și duceți-vă într-un loc sigur. Amintiți-vă că oamenii sunt de neînlocuit,” a subliniat Bligh. Peste 400.000 de oameni, din zonele ultrapopulate din Queensland locuiesc pe traiectoria ciclonului.

Premierul Bligh a avertizat că „24 de ore de vânturi îngrozitoare, ploi torențiale, pierderi de electricitate și cădere a rețelelor de telefonie” îi așteaptă pe locuitorii din Queensland. Gordon Banks, oficial în cadrul Biroului australian de Meteorologie, a explicat pentru ABC News că „o furtună de gradul cinci poate însemna un vânt de aproximativ 320 de kilometri la oră.”

În orașul costier Cairns, polițiștii avertizează oamenii pe stradă „toată lumea trebuie să plece acum!”, iar soldații bat din ușă în ușă pentru a-i soma pe oameni să se refugieze în siguranță.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: