Publicat de: damianion | februarie 3, 2011

Cerealele integrale previn accidentele vasculare

Mai mulți nutriționiști de la Universitatea scoțiană Aberdeen spun că persoanele care consumă alimente din cereale integrale se îmbolnăvesc mai greu de boli de inimă.

Foto: alimentatia.roPâinea integrală și terciurile de orez și ovăz se află în capul listei de recomandări din partea nutriționiștilor, informează Agerpres.

Specialiștii spun că alimentele bogate în cereale integrale au un efect similar metodelor de profilaxie a accidentelor vasculare: fibrele contribuie nu doar la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ci şi îmbunătăţesc starea de sănătate a tractului gastro-intestinal, normalizând implicit tensiunea arterială.

Studiul scoțienilor a implicat aproximativ 200 de voluntari, care au consumat câte 15-20 de grame de cereale integrale zilnic, de trei ori pe zi. La finalul studiului, persoanele care au consumat cereale integrale înregistraseră o scădere a tensiunii arteriale, o diminuare a riscului de accident vascular cu 25% și o scădere a riscului de atac de cord cu 15%.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: