Publicat de: damianion | februarie 1, 2011

Mitropolitul Bartolomeu Anania a murit

Mitropolitul Clujului, ÎPS Bartolomeu Anania a decedat luni seară, la ora 19:25. Decesul a fost anunţat oficial de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. Personalităţi ale lumii religioase, politice şi culturale şi-au exprimat regretul.

realitatea.net

„Considerăm că este o mare pierdere pentru Biserica noastră şi pentru spiritualitatea românească, deoarece ÎPS Mitropolit Bartolomeu a fost un apărător al credinţei ortodoxe şi un locomotor al spiritualităţii româneşti„, a declarat patriarhul Daniel. 

„Îmi pare nespus de rău. Îl cunosc de foarte multă vreme, dacă nu mă înşel de prin anii ’60. (…) Era nu numai o figură respectabilă în domeniul lui, dar şi un mare scriitor, dovadă că a luat unul din premiile Uniunii Scriitorilor acum câţiva ani. Asta e viaţa şi moartea”, a spus Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

„Scriitorul Valeriu Anania s-a stins din viaţă. În martie ar fi împlinit 90 de ani. (…) Om de vastă cultură şi de mare nobleţe, a răspuns cu generozitate invitaţiilor noastre şi şi-a mărturisit nu o dată mândria/bucuria de a se prenumăra printre scriitori. (…) Cărţile sale îi vor supravieţui cu siguranţă, dincolo de bine şi de rău„, se menţionează într-un comunicat de presă al Uniunii Scriitorilor.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, ieri seară, un mesaj de condoleanţe în care precizează că ÎPS Bartolomeu Anania a slujit cu devotament Biserica şi cultura română, îmbinând vocaţia teologică şi formaţia sa de cărturar.

http://www.semneletimpului.ro


Responses

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: