Publicat de: damianion | februarie 1, 2011

Manifestație masivă contra revizuirii legii blasfemiei

Nu mai puțin de 40.000 de musulmani au ieșit în stradă, dumincă, în orașul pakistanez Lahore pentru a protesta împotriva revizuirii legii care prevede pedeapsa cu moartea în caz de blasfemie împotriva Islamului.

Foto: AgerpresPotrivit informațiilor oferite de poliția locală, manifestanții și-au arătat sprijinul față de Mumtaz Qadri, poliţistul de elită care l-a asasinat, în 4 ianuarie, pe Salman Taseer, ex-guvernator al Pendjabului, pentru că acesta susţinea revizuirea legii împotriva blasfemiei.

Manifestații, care fac parte din partidele religioase Jamaat-e-Islami, Jamiat Ulema-e-Pakistan şi Jamaat-ud-Dawa, au scandat „Libertate lui Mumtaz Qadri!”, „Suntem gata să ne sacrificăm vieţile pentru a-l onora pe Profetul Mahomed!” şi sloganuri împotriva modificării legii.

Guvernul pakistanez a emis repetate declarații potrivit cărora nu intenționează să revizuiască legea împotriva blasfemiei. Cu toate acestea, notează Agerpres, în ultimele decenii curțile de apel din Pakistan au comutat sistematic sancțiunile cu moartea, în detenție cu diverse termene sau au anulat sentințele, astfel că nicio pedeapsă capitală nu a fost executată pentru blasfemie.

http://www.semneletimpului.ro


Responses

  1. […] Un subiect din aceeasi categorie aici: https://damianion.wordpress.com/2011/02/01/manifestatie-masiva-contra-revizuirii-legii-blasfemiei/ Tags: cutremur, cutremur 2012, in caz de cutremur, supravietuire […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: